Вход7 неща, които е хубаво да знаеш преди да отидеш в университетаПубликувано на: 10.03.2014

Автор: Росица Митрева и Тони Кунчев

 

Най-вероятно се опитваш да си представиш живота си в университета. Сигурно по - голямата част от представите ти са благодарение на филмите и сериалите, които си гледал. При мен поне е така. Но както винаги с теб трябва да имаме предвид, че не всичко е така както го показват по телевизията. Ще споделя с теб няколко съвета за живота в университета, които получих.

 

  1. Не се тревожи прекалено много за мястото, където ще ти се наложи да живееш!

Когато избираш мястото си, опитай се да намериш златната среда между парите и комфорта. Не се страхувай да си избереш да живееш в по-стари сгради. Те създават много хубави възможности да се сближиш със съквартирантите ти докато например се събирате всички около единствената печка. Разбира се, това не означава, че във всички стари сгради условията са лоши!

 

  1. Внимавай със списъка от книги, които трябва да прочетеш

Не е нужно да купуваш всичко, ако текстът ще ти трябва само за седмица или две, можеш да си заемеш книгата от библиотеката. Разбира се, ако книгата ще ти трябва за по-дълго време, то тогава си струва да си я купиш. Така винаги ще ти е на една ръка разстояние.

 

  1. Оставяй вратата си отворена

Остави врата на спалнята си отворена и това веднага я превръща в потенциално място за сбирки. Винаги можеш да поздравиш всеки, който минава покрай стаята ти и да се представиш. Никога не знаеш кога ще завържеш нови приятели. Не забравяй обаче винаги да заключваш вратата, когато не си си в стаята!

 

  1. Пералните на са толкова сложни и трудни за ползване, колкото си мислиш

Не се притеснявай ако не знаеш как да включиш пералнята. Независимо какво правиш, машината ще си бучи и ръмжи колкото си иска, а защо и да не ти глътне парите без да направи нищо. Друго нещо е, че трябва да приемеш факта, че повечето бутончета по пералнята не се пипат, защото никой не знае за какво служат.

 

  1. Да си готвиш е супер лесно, а даже може да бъде и супер забавно

Не се притеснявай, ако не знаеш никакви рецепти! Полезно е да знаеш как да си направиш спагети, но не е задължително. Комбинирай всякакви неща, никога не знаеш дали няма да се получи нещо супер вкусно. Така скоро ще разбереш кое как се прави и кое е най- сполучливо.

 

  1. Внимавай с вещите си

Трябва да разбереш, че ако оставиш нещо в някоя от общите стаи, то това означава, че си съгласен всички да го ползват!

 

  1. Присъедини се към много клубове и извънучилищни дейности, но остани само в тези, които ти харесват най-много

Това се отнася за първата ти седмица в университета. Хората в различните дейности са различни. Намери си твоето място в обществото. Не се страхувай да се присъединиш към някоя компания през първите дни и да ги заговориш - ако не го направиш в началото, ще е по-трудно да завържеш връзки с хората в последствие.

 

Комбинацията от нови приятели, нови уроци, и да си го кажем честно - нови питиета и разнообразни купони е просто невероятна. Не забравяй да се забавляваш!

 

Източник: independent.co.uk/

 

 

WishBOX – Мечти в действие!