Вход10 забавни сериала, които трябва да гледашПубликувано на: 01.03.2014

Автор: Тони Кунчев

 

Месец февруари в WishBOX премина под шапката на думичката КИНО (и между другото все още можеш да участваш в нашето Предизвикателство, за да спечелиш среща с Куката)!

 

Закриваме месеца с колекция от 10 забавни сериала, които не само ще ти предложат отличен начин да си починеш и да се посмееш, но и служат като добър пример за учащите английски. Тъй като актьорите се упражняват в изговарянето на звуците на езика, говорът им е отчетлив и много подходящ за придобиване на представа за тембъра, интонацията и подредбата на думите в английския.

 

1. Приятели (Friends) – ако сериалите си имаха родители, „Приятели“ щеше да е и бащата, и майката. Сериалът е източника на платформата за много от бъдещите успешни комедии и ще остане в историята като основополагаща класика в жанра.

  

 

2. Как се запознах с майка ви (How I Met Your Mother) – един от най-известните сериали в последните години. Макар и странно проточил се с годините, сериала е базиран на интересна история и предстои кулминацията на 9 отлични сезона.

  

 

3. Теория за Големия взрив (The Big Bang Theory) – ако си падате по науката, това е комедията за вас. Макар и да не е съвършено фактуален, сериалът играе сериозна роля в представянето на учените в обществото и на т.нар. geek chic, а изключителните герои на Джим Парсънс и Маим Биалик сами по себе си го правят задължително изживяване.

 

 

4. Двама мъже и половина (Two and a Half Men) – кой не е гледал Чарли Шийн в този знаменит сериал? Скандалът с актьора и промяната, дошла с идването на Аштън Кътчър, изглежда не са повлияли лошо на тази вече легендарна комедия.

 

 

5. Офисът (The Office)– сериалът, който изстреля комика Рики Джървеис до световна слава. Базиран на английската му версия, американския сериал бързо се превърна в световен хит.

 

 

6. Съвременно семейство (Modern  Family) – сериал с интересна идея – героите често говорят на самата камера като в документален филм, което допринася за хумора по интересен начин.

 

 

7. Arrested Development – сериалът, който помете света на комедията с излизането си. Спечели страшно много награди и има изключително оригинални идеи. Гледай и ще видиш – струва си.

 

 

8. Community – ако си падаш по препратките към настоящето, Community ще ти хареса. Сериалът разчита на поп културата, пародия и повтарящи се шеги, за да заплени зрителите си, и явно успява, защото в последните години е един от най-популярните комедии.

 

 

9. 30 Rock –сериалът с главно С за края на първото десетилетие на XXI век.. Спечели три поредни награди Еми за комедийни сериали между 2007 и 2009 и беше номиран през всички останали години.

 

10. Луи (Lucky Louie) – сериала на нашумелия комик Louis C.K. Този сериал е необикновено предложение – той не прилича на другите по нищо, като балансира комедията с житейски уроци, ежедневни изживявания и абсурдни случки.

 

 

 

Приятно гледане!

WishBOX –Мечти в действие!