ВходОт мениджър за един ден до работа в ПоршеПубликувано на: 27.02.2014

Автор: Василена Василева

 

В началото на месец февруари ти представихме на дълго и на широко що за събитие е “Мениджър за един ден”. Сигурно се питаш защо това събитие е важно за теб? Сигурно си мислиш, че един ден е напълно е безсмислен. Е, това не е така. И за да не си помислиш, че това са празни приказки, споделям с теб едно интервю на Ангел Дойков, който в момента работи в Порше България, там е бил мениджър за един ден, а в момента е на мениджърска позиция.

 

За да разбереш повече за него и за това как събитието “Мениджър за един ден” е променило живота, прочети това интервю, което той даде специално за WishBOX.org.

 

Здравей! Представи се с няколко изречения.

Здравей! Казвам се Ангел Дойков и съм на 23 години. Родният ми град е Панагюрище, но вече 10-та година живея в София. Завърших средното си образование в Националната природоматематическа гимназия “Акад. Любомир Чакалов”, профил “Науки за земята”. През изминалата година завърших специалност “Финанси” в УНСС. От малко над две години и половина работя в Порше Интер Ауто БГ” ЕООД (комплекс Порше София Изток), в момента като търговец на лекотоварни автомобили от марката Volkswagen. Освен това съм вицепрезидент в JAAlumniBusinessClub (клуб, подпомагащ дейността на фондацията JuniorAchievementBulgaria), където членувам от 2011 година.Как разбра за “Мениджър за един ден”?

За провеждането на Мениджър за един ден”и JuniorAchievement знаех доста преди да взема участие в събитието. Но през 2010 мой приятел, сегашният президент на JAAlumniBusinessClub - Джеймс Йоловски, ми разказа повече и ме мотивира да кандидатствам за участник в мероприятието. Стори ми се ползотворно и без много колебания реших да се включа.


Какво те накара да се включиш в това събитие?

Мениджър за един ден”, както и останалите събития, организирани от JuniorAchievementBulgaria, дава възможност за всеки млад, “зелен” и неопитен, но жаден за нови преживявания човек, макар и за ден, да добие представа от първа ръка как функционира дадена организация или институция. Всеизвестно е, че участие вземат не само множество компании, но и общини, министерства, Президентството, така че възможностите за включилите се в събитието ученици и студенти са разнородни и много на брой.

 

Смяташ ли, че един ден е достатъчен, за да преобърне живота ти?

Определено е доста пресилено да се каже, че един ден е достатъчен, за да промени драстично живота на някого. Промяната идва от самите нас и е един непрекъснат процес, съпътстващ нашето ежедневие. Всеки човек трябва да се стреми да променя или по-скоро да развива себе си като личност, уменията си, да придобива нови познания или да “облагородява” вече наученото. Именно това са предпоставките да считам, че един ден не може да бъде окачествен като достатъчен, за да преобърне нечий живот, но определено може да послужи като своеобразен катализатор на една поетапна, постоянна във времето промяна.

 


Какви “неща” си взе от този ден? 

Спомням си, че този един ден премина изключително динамично и интригуващо. Най-сериозно впечатление ми направи изключителния професионализъм и сериозно отношение от страна на служителите на Порше София Изток, съчетани с приятелски взаимоотношения и уютна и комфортна работна атмосфера. Симбиозата между тях е свидетелство за това, че ако човек се чувства добре на работното си място и е предразположен към това да разкрие потенциала си, то рано или късно положителните резултати ще са налице. Определено си личеше, че съм “попаднал” в компания, част от един от най-големите автомобилни производители в света. И до днес това продължава да бъде така…

 

Как участието ти в “Мениджър за един ден” доведе до работата ти днес?

Около два-три месеца след провеждането на Мениджър за един ден” получих обаждане от служител на Порше София Изток, че имат свободна позиция към момента и ако имам желание, мога да заповядам на среща с г-н Кирил Георгиев, тогавашен управител на комплекса. На следващия ден се срещнах с него и почти веднага след това се присъединих към колектива на компанията.

 


Защо е важно един тийнейджър да се вкючва в пободни събития?

От изключителна важност е за всеки един амбициозен младеж да взема участие в подобни инициативи, като Мениджър за един ден”, Летящ старт”, Учебна компания”, Виртуално предприятие” и много други, организирани от JuniorAchievementBulgaria, защото по този начин още от ранна възраст пред него се открива възможността да добие нови практически умения, които неминуемо ще са му полезни по-нататък в реалния живот. Освен това, може би най-фундаменталната причина – ще има шанса да разшири приятелския си кръг и да срещне други целеустремени, позитивни и способни младежи, а именно синергизмът, действието и желанието за непрекъснато развитие за мен са едни от най-важните елементи на успеха.

 

Какво би посъветвал днешната младеж?

Непрекъснато да инвестира в себе си! Нека всеки го разтълкува по свое усмотрение.

 

Какво би пожелал на WishBOX.org и неговите читатели?

На колектива на WishBOX.org и неговите читатели искам да пожелая да бъдат в добро здраве, да остават позитивни, дори и при наличието на определени перипетии, защото всеки проблем носи определена възможност.

 

Регистрарай се за Мениджър за един ден

 

 

Бъдете щастливи и не спирайте да се подобрявате!

 

WishBOX - Мечти в действие!