ВходВключи се в състезанието по уеб разработване "WEBLOZ"Публикувано на: 27.02.2014

 Ако обичаш да кодиш, или си обмислял стартиране на уеб бизнес, продължавай да четеш, защото за осми пореден път и тази година ще се проведе Националното състезание по уеб разработване “WEBLOZ” за ученици между 5 и 12 клас, с награден фонд от над 3,000 лв. 

Състезанието ще ти даде възможност да разработиш свои проекти и да подготвиш продукт с технологиите, които предпочиташ.  За 7-те години, през които се е провеждало състезанието са участвали над 480 екипа, които са спечелили награди на стойност над 24,000 лв.!

Състезанието се провежда в 3 категории - "Уеб сайт", "Уеб програмиране" и "Уеб предприемачество” и в две възрастови групи. Екипите са до 2-ма ученика и един участник може да участва само в една категория и един екип едновременно. Всеки екип може да бъде под ръководството на един ръководител (учител, родител и т.н.), като той не е задължителен. За участници в състезанието се смятат тези, които пряко са участвали в технологичната разработка на проекта, а не само в работа върху неговата съдържателна част.

Състезанието се провежда в два кръга. Първият кръг е виртуален. В него се оценяват проектите от комисия. До втори кръг се допускат до 14 проекта за голямата възрастова група (IХ-ХІІ) и 8 проекта за малката възрастова група (V-VIII клас) за всяка от категориите. Изключение се прави единствено за категория “Уеб предприемачество”, където се допускат само 5 проекта от голямата възрастова група.

Вторият кръг се провежда в Спа-комплекс “Островче” близо до гр. Разград, като проектите се защитават на живо от създателите им пред тричленно жури за съответната категория. Тази година финала на състезанието ще се проведе в 4 поредни дни. Състезателната част запазва предишния си формат, но има едно ново и много голямо нововъведение - работилницата. В нея учениците, заедно с помощта на ментори и техните ръководители ще участват в измислянето и създаването на решения от реални уеб продукти. Всеки екип ще има предварително зададена тема, по която членовете на екипа ще мислят и разработят малко демо, показвайки своите идеи и описвайки проблемите, които са имали, също така и решенията които са намерили.

Големият награден фонд от над 3 000 лв. отново ще бъде раздаден, като ще има и много поощрителни и специални награди, отличаващи успехите на проектите в конкретна област и много подаръци от нашите спонсори и партньори. И тази година комисията ще бъде съставена от утвърдени експерти в уеб бранша.

 

Участието изисква предварителна регистрация на сайтa на състезанието: http://webloz.net/

 

WishBOX - Мечти в действие!