ВходНужно ли е човек да е красив, за да се доближим до него? (ВИДЕО)Публикувано на: 21.02.2014

Автор: Василена Василева 

 

Днешната ми статия бе вдъхновена от видео, което една моя приятелка сподели. Заедно с нея сме в един клуб наречен неВЪЗМОЖНО Е! Той предоставя информация на учениците за разнообразни възможности - ученически инициативи, проекти, конкурси, стажове, състезания. В момента правим кастинг за млади философи, които да заминат на Философската конференция в Бургас през март, като първата ни тема за “философстване” бе “Красотата ще спаси света”. По този повод се стигна и до това видео.

Огромен кафяв мечок. По средата на улицата. Между хората. Някои не му обръщат внимание, а други го гледат очудено. Друго нещо се случва, когато той разпери ръцете си, сякаш иска прегръдка. В този момент все повече хора го приближават и го прегръщат. А лицата им. Греят от щастие. В очите им се чете думичката “Благодаря ти, че ме прегърна, сега съм по-добре!”. Възрастни, деца.. дори и животни се радват от срещата с големия кафяв мечок. Някои дори решават да запазят този миг със снимка.

Видеото завършва с един доста неочакван край... но, за да не го издавам - изгледай го първо.  

 

 

И така... “Трябва ли да се маскират, за да сте по-близки с тях?”.

Истината е, че по-голямата част от хората наблягат на физическата красота, но къде остава душевната? Защо хората продължават да не дават шанс на нея? Защо хората лишени от външна красота остават на втори план? Търся отговори на тези въпроси от дълго време и все още не намирам. 

Едно нещо мога да посъветвам всички – това, че човек има недостатъци, не означава, че той няма чувства. Чувствата са присъщи на всички ни. Всички ни боли, когато сме отхвърлени. Всички ни боли, когато ни кажат “Не ставаш, има по-добър от теб”. Нека не решаваме ние кой колко е достоен, за да прави нещо. Нека той сам реши.

 

 

     Подкрепяй хората и бъди добър с тях - това ще ти се върне!

 

 WishBOX - Мечти в действие!