ВходПрофесиите, които имат бъдеще в БългарияПубликувано на: 10.05.2017

Автор: Кристина Тотева

 

Живеем в 21 век, когато всеки ден възникват нови професии, а други замират. На повечето от нас ни е трудно да изберем какво искаме да учим. В наши дни е трудно да предвидим дали работата, която желаем е всъщност толкова добра. Винаги гледаме колко доход ще получаваме, дали имаме някакъв интерес към тази сфера и най-важният въпрос ще можем ли да се развиваме в тази работа? Все пак както казват хората „Ние се учим през целия си живот“ затова винаги трябва да търсим място, от което можем да извличаме нова информация, за да можем в бъдеще да се реализираме.

 

 

След дълги проучвания, извадих само някои от професиите, които все още ще бъдат търсени и през 2020 година. Разбира се, те не са единствените, има и много други, а ако твоята професия, която желаеш за бъдещето си не е една от тях - не се обезсърчавай, а следвай мечтите си, може би ти ще си този, който ще помогне на тази сфера да се издигне отново.

Професиите са свързани със следните сфери: Предприемачество, Медицина, IT специалисти, Маркетинг и реклама, Финанси, Инженери, Физиотерапевти, Разработчик на онлайн игри

 

Едни от най-търсените професии за България през 2016 година съща така са били и - учители, шофьори, мениджъри и др. Това са само 12 професии, които ще бъдат търсени, а има и още много. Въпреки това, всеки ден възникват нови професии и някои, за които сме си мислили, че няма как да се разработят - сега всъщност са доста търсени. Независимо какво изберете да работите, бъдете готови да учите и да се развивате през целия си живот. Както казва Стив Джобс:

Работата ти ще запълни голяма част от живота ти и единствения начин да си напълно доволен е да правиш това, което вярваш, че е добра работа. Единственият начин да вършиш добра работа е да обичаш това, което правиш. Продължавай да го правиш и не се примирявай!

 

Стига да сте достатъчно устремени и квалифицирани, можете да постигнете и да работите вашата мечтана професия, дори тя да не е една от по-горните.  Вярвайте в себе си и се борете за мечтите си, все пак от такива хора не само България, но и светът има нужда.

 

WishBOX - Мечти в действие!