Вход"...Може да се каже, че започнах от нулата..." - Мария ТаибаПубликувано на: 09.03.2017

Автор: Кристина Тотева

 

Днес ще те запозная с еднo много свежo и креативно момиче, нейното име е Мария. Тя е на 24 години и следва „Биология“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Нейното хоби е много различно, тя създава дрехи и обувки за видео играта The Sims в един от най-популярните сайтове-  The Sims Resource. Тя е Featured Artist и нейните дрехи имат хиляди сваляния от цял свят. „.. Смятам, че постигнах всичко, което мога в TSR и по-специално дрехите, гримовете и аксесоарите. Правя 3D мешове без проблем, а това е най-трудното, което може да се направи.“ споделя тя и много още. 

Разкажи ми, как започна цялата идея с правенето на дрехи и обувки в The Sims Resource?

Всичко започна през 2009, когато с приятели ми видяхме колко красиви могат да са симовете ни с custom content и веднага започнахме да правим симове. После започнах да търся уроци за правене на дрехи и т.н. За мен беше голям успех,  когато сайтът lianasims2.net публикува мои дрехи за Sims 2. По това време нейният сайт беше един от най-посещаваните сайтове за симс дрехи и всичко беше много качествено. По-късно публикувах дрехи и в annamariasims2.com , което също ме радваше много. На още по-късен етап разбрах, че има сайт TSR и реших да oпитам там също.

 

 Някога обмисляла ли си, да се занимаваш професионално с това?

Не предполагах, че е възможно това да се превърне в професия и да ми носи доходи. Все пак имам мечта да отворя магазин с мои дизайнерски дрехи.

Ти си Featured Artist, доста висок ранг. Промени ли се живота ти по някакъв начин?

Да, чрез правенето на дрехи изливам всичките си емоции и това ме зарежда много положително. Имаше и още много положителни неща, но ще прозвучи грозно, ако ги спомена.

 

Разкажи ни повече за цялата подготовка и направа на дрехите.

Най-трудно ми е да реша каква дреха ще правя дали да е рокля, или дънки. Когато реша каква ще е, възниква по-голям проблем, не мога да избера модел, нито да измисля. Имам папка с над  1500 снимки на дрехи, но често нито една от тях не ми харесва и не ме вдъхновява. Изпадам в "творческа дупка", както се казва. Разбира се има и много модели, които са по моя идея.

Имаш ли идеи за бъдещи проекти?

През идните месеци ще заложа на женски дрехи, но ще се постарая всичко да е качествено и изпипано.

 

Посъветвай нещо хората, които нямат смелост да правят това, което обичат.

Ако някой човек няма смелост да прави това, което обича то той има проблем със себе си. Според  мен основната цел на живота е да бъдем щастливи, което трябва да бъде постоянна цел, а не крайна  към която да достигнем с множество лишения и  труд. Съветвам всички да живеят на пълни обороти, да не се ограничават от нищо, да се развиват във всяко направление и да се обичат.

 

WishBOX-Мечти в действие!