ВходНай-накрая! Проста формула за намиране на твоята страстПубликувано на: 04.03.2017

Автор:Ива Ненова

Източник: TheMuse

 

За повечето от нас идеята за "намирането на нашата страст" е същото като намирането на Светия Граал - нещо толкова безумно голямо, че се случва само на специално малко хора, които са изключително талантливи.
Въпреки това, преди да се обезнадеждиш, мисли за това по този начин:  Ако превърнеш страстта във формула, тя ще бъде нещо като интереси+връзка=страст.
Не, наистина, помисли за това: Когато наистина показваш голяма страст към дадено нещо, и двамата се интересувате от него, и се занимавате с него, вие участвате активно в това нещо.

 

Например – моята страст е шоколада. Но аз също съм и ангажирана с него – готвя го и дори ходя на събития свързани с него. Когато става въпрос за сегашната ми работа, отново е същото. Аз съм професионален кариерен треньор – и не само, че прекарвам много време в мисли свързани с кариери или треньорство, освен това аз чета всичко свързано с тях и се интересувам.
Сега е твой ред: От какво се интересуваш ти? Започни от тук - нещата, които могат да се нарекат твоя страст, вероятно биха могли да бъдат хобита, както шоколада за мен. Но някои от тях могат да бъдат нови възможности и опции за кариера.
Ако изготвиш бланка за всичко, което може да се превърне в кариера и се замислиш за миналата седмица, месец, година от сегашната си работа, как прекарваш свободното си време?

 

 

Ако си мислиш нещо от рода на „Прекарах времето си в гледане на телевизионни предавания свързани с шоколада, но работата ми е счетоводител, така че това всъщност няма да ми бъде полезно.“ – това е нещото, което искам да направиш: Поеми си въздух. Използвай горния пример, запитай се, защо обичаш тези шоута? Дали това е, защото искаш да научиш нещо за печенето като цяло, а  това е един лесен и забавен начин?
След това направи същото с шоколада. Защо ядеш толкова много от него? Какво харесваш в него?
Печене + реалити шоу + шоколад – те са свързани.
Така че това ни води към следващата стъпка: Използвай силата на Google за да откриеш някои идеи за кариера. За този случай, може да напишеш „кариери за пекар“, „първи стъпки като професионален пекар“ или „ как да стана блогър за храна“.

 

Аз не мисля, че твоята скрита страст е професионалното пекарство, но това е само пример по който можеш да се водиш за да откриеш своята скрита страст.
Започни сега и я открий!

 

 

WishBOX-Мечти в действие!