ВходТози хотел, който представлява къща на дърво, се намира в изолираната гора на Лапландия и ти предоставя възможността да спиш под Северното сияниеПубликувано на: 25.02.2017

Превод: Даяна Спиридонова

Източник: BoredPanda

 

Международната компания за архитектура и дизайн, Snøhetta  е създала най-добрата къща на дърво в едно от най-красивите кътчета на света. "Седмата стая" е луксозен хотел в Северна Швеция, близо до Полярния кръг и неговата мисия е да се скъси дистанцията между хората и природата.Дизайнът на структурата се основава на традиционната скандинавска кабина и комфортно се разполага на дванадесет колони в изолирани вечнозелени борови гори - 33 фута (10 метра) над земната повърхност. Лекият дървен интериор създава уютна атмосфера, а  големите прозорци предлагат спираща дъха гледка към Шведска Лапландия, включително лъкатушещата  река Люле.

Въпреки това, една  от най-невероятните екстри на хотела  е  откритата тераса, разположена върху основа, покрита с мрежи , която предлага на своите посетители едно незабравимо преживяване под Северното сияние. Освен това, на близо 600 квадратни фута (55 квадратни метра) пространство, хотелът предлага фоайе за гости, баня и две спални. Той побира до петима души и е достъпен чрез стълбище и малък асансьор.

 

Дървеното жилище принадлежи на Treehotel, който  има за цел да привлече  туристи към Северното сияние в Северния полярен кръг. Treehotel също притежава още шест апартамента на дърво, проектирани от скандинавските архитекти, но най-новото попълнение  на Snøhetta е тяхното най-високо и просторно жилище.

 

 

WishBOX-Мечти в действие!