ВходOne Big Thing: безплатното приложение, със списък за това какво да правиш, което организира живота миПубликувано на: 19.02.2017

Aвтор: Даяна Спиридонова

Източник: TheMuse

 

Като голям  защитник на метода 1-3-5 на приоритизиране на задачите ми, аз пробвах множество материали, за да запиша  и проследя моите дневни неща за правене.

 

Докато аз винаги  имам  място за добрите стари лист и химикал,  и докато  ценя цифрови системи като Excel и Google Docs, аз наскоро заключих, че приложението , One Big Thing е най-добрият инструмент за проследяване на моите цели и постижения. (В момента, One Big Thing е достъпна само за iPhone, така че в същото време, потребителите на Android могат да изпробват този подобен инструмент, browser-based tool .)

Медиум пост хвалейки това приложение за задачи ме запали и се занимавах с него в  продължение на три месеца. Вместо да се притеснявам за това къде последно оставих списъка си с планове  или бързайки да взема правилната таблица, когато имам нужда да организирам  задачите си, аз просто отворям приложението на телефона си.


Приложението има  ясен вид,  лесно е  за използване, и те кара да се чувстваш добре подготвен, когато щракнеш върху "Готово." И тъй като винаги имам своя телефон наблизо, дали по време на закуска (когато съм склонна  да планирам деня си), или до моето легло (когато започна да мисля за това, което трябва да направя утре), приложението  прави удобен, очевиден избор.

 

С безплатната версия на тази програма (която аз използвам), можеш да въведеш  задачи за "днес" и "утре", но-тук е уловката-не можеш да се върнеш към списъка с вчерашните задачи, защото всяка сутрин да започваш на чисто (буквално празен екран).


Това изчезващо действие , което е  малко по-изнервящо в началото, ми помогна да съм  честна и да затвърдя  моите умения за управление на времето. Откакто не мога да копирам и поставям (незавършени)  вчерашни задачи, аз станах наистина добра  в това да включвам само това, за което  знам, че мога да се постигна  за един  определен ден . (Разбира се, големите неща също стоят в паметта ми, така че, ако имам текущ проект, мога просто да го добавя отново към списъка на новия ден.)

Така че, вместо да се създава един безкраен документ, или да се надяваш, че ще си си изпратил сам на себе си  имейл с последната ти електронна таблица на Excel, опитай това.

 

Кой е любимият ти формат за списък със задачи? Как следиш всичко? Потърси ме в Туитър @ninadawdles. Аз може да съм продала One big thing, но винаги търся следващото голямо нещо.

 

 

WishBOX-Мечти в действие!