Вход11 хака за Microsoft Word, които ще са ти от голяма ползаПубликувано на: 13.02.2017

Превод: Съни Димитрова

Източник: TheMuse

 

Помощни хакове за Word? Знам какво си мислиш, пак ли е 1995? Отново ли съм в 7 клас?

Не, определено сме 2017 г.. Но това не значи, че софоуерът на Microsoft е реликва от миналото. Всъщност офисът на Microsoft се използва от повече от 1.2 билиона хора по целия свят. Вероятно включвайки и теб също.

Докато ти гледаш на програмата като на познат дразнител, който те е следвал докато си бил в средното училище, можеш да свършиш много работа с програмата, ако знаеш как да я използваш. И не, нямам предвид да знаеш как да направиш колони и да променяш размера на буквите.

Тук ще откриеш 11 малко познати хакове за програмата, за да направиш Word най-добрия ти работен приятел.

 

1. Ако си губиш времето да форматираш един и същ доклад всяка седмица

 

Няма нужда да пропиляваш още една излишна минута играейки си със всеки стил, за всеки документ, който създаваш. Вместо това съхрани любимия си формат, за да можеш по - лесно да го прилагаш с "Quick Styles" на всеки текст само за секунди.

Ето как

 

2. Ако постоянно изрязваш и поставяш различни секции от текста

 

Обикновено можш да работиш с една текстова селекция. И това може да бъде дразнещо, ако местиш много текст. Но с функцията на Word - "spike", можеш а събираш няколко селекции и да ги поставяш заедно на нова локация. По-малко скролване, повече работа!

Ето как

 

3. Ако не можеш да разбереш защо форматирането ти не излиза както трябва

 

Запази си тези моменти; "ще смажа този компютър" като сложиш маркировка на форматирането. огава ще виждаш къде е всеки спейс, параграф и т.н., като това ти позволява да видиш къде е проблема. Защото, кой не е откачал при автоматизирания двоен спейс, за който си сигурен, че не си форматирал текста?

Ето как

 

4. Ако не можеш да конторлираш ауто къректа

 

Едно от най-известните оплаквания, което се чува от потребителите е, че не могат да спрат компютъра си, който постоянно поправя неща, които те пишат. Направено е, за да бъде полезно, но не винаги искаш многоточието да се превръща в тире. Сложи край на тези неприятни моменти като излючиш автоматичното поправяне.

Ето как

 

5. Ако искаш да направиш повече неща за по-малко време

 

Какво ще кажеш за твои собствени клавишни преки пътища за неща, които правиш често? Можеп да определиш (или промениш) прекие пътища към всякаква функция, която все още не си сложил. Целият и живот може да бъде улесен, както copy/paste са улеснение за теб сега.

Ето как

 

WishBOX - Мечти в действие!