Вход6 едноминутни рутини, които ще ти помогнат да започнеш деня си по-лесноПубликувано на: 06.02.2017

Превод:Кристина Тотева

Източник:TheMuse

 

През повечето ми дни започвах деня си като се излежавах след алармата,  преглеждах какво се е случило в социалната мрежа докато ме е нямало,  хапвах набързо,  оставяйки себе си с малко време да се приготвя преди да изляза, това ме изнервяше и натоварваше. Тогава осъзнах, че нещо трябваше да се промени в сутрешната ми рутина.  Разтърсих се в интернет, потърсих и други мнения. След това изпробвах нови и по-здравословни рутини и забелязах,  че се чувствам по-продуктивна и щастлива отколкото съм била преди. Ако и ти си готов да започнеш деня си по-добре, виж шестте рутини, които дори отнемат само по една минута.

 

1. За тези, които просто не могат да устоят да поспят още 1-2 минути: Хидратирайте се

Според проучвания, когато удължиш алармата си и поспиш още малко, объркваш тялото и организма си и това има негативно отразяване върху теб за следващите няколко часа. Затова по-добре изпий една чаша студена вода, помога и ободрява.

 

2. За тези, които се събуждат стресирани: Опитай се да се отпуснеш

Моята любима татктика за такива дни е „4-7-8“ -  дишащ метод. Този метод е взет от индийската йога, това помага да релаксираш и да пречистиш ума си след като се събудиш.

Ето как се прави:

1. Издишай силно, сякаш издухваш свещите на торта.

2. Вдишай през носа за 4 секунди.

3. Задръж дъха си за 7 секунди.

4. Издишай отново за 8 секунди.

5. Повтори това три пъти.

Можеш да правиш тази рутина докато седиш в леглото, докато закусваш или дори когато си на работа и започваш да се изнервяш.

 

3. За тези, които се събуждат готови да превземат света: Повтаряй мантрата

Всички искаме да сме страхотни в нещо. Независимо каква мечта имаш, сутрин е времето, в което трябва да си амбициозен. Фокусирай се върху това, което искаш да постигнеш. Например - аз прекарвам една минута в леглото повтаряйки: „Добра съм в това, което правя, и мога да се справя с трудностите.“. Само представяйки си тези неща ставам по-уверена в себе си и по-готова да започна деня си.

 

4. За тези, които никога нямат представа какво ще правят през деня: Представи си перфектния ден

Когато си представяш дадени събития да минават перфектно – независимо какви са те, помага на мозъка ти да работи по-добре докато всъщност правиш съответната задача. Обобщено, много по вероятно е да се справиш, ако си представяш нещата.

 

5. За тези, които събуждайки се, чувстват всичко безразлично: Опитайте се да оцените нещата в живота

Опитай да оценяваш това, което имаш в живота си, ще те направи по-щастлив отколкото мислищ. Опитай всеки ден, когато се събудиш, да запишеш по три неща, които оценяваш в живота си. Не само те прави по-щастлив, но ти помага и да видиш приоритетите в живота ти.

 

6. За тези, които имат нужда от кофеин: Замести с упражнения

Бърза тренировка, не е само здравословна, но ти дава и енергия. Потърси от какви упражнения имаш нужда, такива, които не те натоварват – аз предпочитам пилатес и по 20 коремни преси и 20 лицеви опори. 

 

WishBOX-Мечти в действие!