Вход9 приложения, които ще ти помогнат да изпълниш новогодишните си обещанияПубликувано на: 03.02.2017

Превод: Ива Ненова

Източник: TheMuse

 

1. Ако обещанието ти е да учиш повече

Изграждай знанията си за няколко минути на ден с помощта на приложението Curiosity.
Гледай ръчно подбрани клипове с пет очарователни теми, или ако си наистина притиснат от времето, просто погледни основните факти и информативните графики, за да научиш нещо ново за секунди! Разбира се, това няма да замести влизането в час, но ще разшири хоризонтите ти и ще те накара да се чувстваш по-информиран и в крак с времето.

 

2. Ако обещанието ти е да спестяваш повече

Спри да се чудиш къде отиват парите ти и планирай финансовото си бъдеще с приложението Mvelopes. Това приложение използва понятието „spending envelopes“ (виртуален пакет) , за да следи разходите ти и да създаде план за доходите, за да направи живота ти възможно най-лесен, то се синхронизира с твоята банка сигурно и безпроблемно. И след като си готов, само след няколко секунди, ти можеш да видиш средствата, които си оставил във „виртуалния пакет“ за твоите бюджетни категории.

 

3. Ако обещанието ти е да се отпуснеш повече

Лудост е, че трябва да се обособява време за „разпускане“ в наши дни, но е факт, че го правим и Headspace е просто приложение, което помага да постигнем това. То предлага управлявани и неуправлявани медитации, които могат да се изпълняват навсякъде и са с продължителност от две до шест минути. Плюс това, приложението изпраща напомняния, за да си сигурен, че няма да забравиш за почивката. И още по-добрата новина е, че приложението предлага виртуални награди, ако направите разпускането си редовен навик!

 

 

4. Ако обещанието ти е да премахнеш лошите навици

Имаш ли проблем с прекарването на часовете в работа  разглеждайки клипове в YouTube, оставяйки имейлите да препълват пощенската ти кутия, или пиеш кафе по цял ден? Без  да се съдим - HabitRPG може да ти помогне да държиш навиците си под контрол и да се забавляваш с това! Както името подсказва, това е ролева игра, но вместо премахването на лошите без причина, ти играеш като живееш с обещанията си, или се подхлъзваш обратно към старите си навици. Печелят се точки и награди за преодоляване на изкушенията, можеш да се конкурираш с приятели в битки за силата на волята, или да се присъединиш към гилдията, за да намериш други играчи с подобни борби.

 

5. Ако обещанието ти е да четеш повече

Помниш ли какво е чувството да прекараш цял ден с хубава книга? Ако отговорът ти е „не“, то тогава приложението ReadMе! може да те спаси.Приложението е с оцветен и преминаващ текст, което помага за по-бързо четене. Ти можеш да променяш скоростта с която се мести текста, като можеш да я забързаш, ако наистина бързаш, или пък да я намалиш, ако искаш по-релаксиращо преживяване. ReadMe! позволява и синхронизирането на устройства и офлайн четене, така че сега нямаш извинение да не се захванеш с купчината книги, които си събирал толкова време!

 

6. Ако обещанието ти е да ставаш от бюрото по-често

Страхотно е, ако обичаш работата и задълженията си, следователно можеш и да прекарваш много време вършейки ги, но не е добре да прекарваш цял ден седейки на стола.
Приложения, като StandUp за Android или StandUp! за IPhone ще те увери, че няма да позволи да съсипеш здравето си!
И двете приложения, ще ти позволят да си избереш интервал от време през който да ти напомнят да си „взимаш почивка“. Освен това, приложението е до теб и за да ти помогне да избереш какво да правиш през това време. Може би малко йога, походи нагоре и надолу по стълбите, или просто „разходка“ за чаша вода.

 

 

7. Ако обещанието ти е да започнеш да пакетираш здравословна храна

Приложението Yummly’s specialty ти помага да правиш здравословни ястия за себе си. Приложението за рецепти е с мощна функция за търсене, която пресява информацията от различни блогове, за да намери опции, които ще задоволят апетита ти, но по здравословен начин. Бонус! - приложението ти „сервира“ прекрасни снимки в пълен размер на апетитните ястия, които планираш да приготвиш.
Опитай да търсиш „бърз обяд“, „обикновен обяд“ или „топъл обяд“ и ще получиш много рецепти за вкусни ястия, от които лесно можеш да сравняваш и избираш!
Дори по-добре, ти можеш да създаваш списък за пазаруване за всяка рецепта, и да получиш достъп до тях от всяко устройство. Също така можеш да използваш и мощния филтър, за да получиш рецепти, които отговарят на хранителните ти навици, избягват алергиите ти, и работят по твой вкус, като има функция за добавяне на рецепти в „любими“, за да са винаги с теб.

 

8. Ако обещанието ти е да започнеш да бъдеш по-организиран

Искаш да бъдеш по-организиран? Остани на върха на задачите си със собствен виртуален асистент от 24me. Приложението взима всички записки с това, какво трябва да направиш, като ги събира от различни места в устройството ти, след което автоматично ги добавя на едно място, като ти напомня за различните неща, които трябва да направиш.

 

 

9. Ако обещанието ти е да бъдеш по-точен

За постигането на това обещание, няма да ти предлагам точно приложение, а ще ти кажа как дадено устройство може да те излекува от досадния навик – закъснението. Interruptive е разширение на Chrome, което ти напомня за срещи и неща, които трябва да направиш, но си бил отменил за по-късно.
Interruptive е свързан с Google Calendars, така че остава само да решиш колко често искаш да ти бъдат напомняни важни събития. Услугата се състои в това да ти се обадят, като звъненето продължава 5 минути, докато приемеш обаждането. Наистина досадно, но пък и трудно за игнориране. И честно казано, това е което ти трябва, ако си от закъсняващите повече от колкото е „модерно“.

 

WishBOX - Мечти в действие!