ВходХайде на училище!Публикувано на: 04.09.2016

Автор: Васи Василева

 

От много време не съм писала в блога на Wishbox и тази сутрин, гледайки телевизия и мързелувайки в леглото реших, че искам да споделя мислите си с теб. Да точно с теб. Ти, който четеш тези редове.

Остават десет дни до 15 септември. Това е денят, в който преливат различни емоции. По-малките ученици са развълнувани, а по-големите се отегчени. Има и такива, които са безразлични към случващото се. И знаеш ли, точно от този трети тип трябва да се пазиш. Няма нищо по-лошо от безразличието и то на тази крехка възраст. Ако днес си позволяваш да закъсняваш за часовете и не си пишеш домашните, то едва ли бъдещият ти работодател ще одобри да идваш по средата на работния ден. Може би си казваш, че ако си намериш хубава работа няма да се държиш като в училище, но истината е, че всичко се опира до възпитанието и навиците, които сме изградили, докато сме били в училище.

Училището е много повече от учебно заведение и от място за губене на време, стига да си наясно с приоритетите ти за в бъдеще. Съгласна с теб, че материалът е много и госпожата по математика те дразни, но съвсем скоро училището ще свърши. Докато днес се редиш за баничка в лавката, утре си на дългата опашка в университета за подаване на документи и плащане на един куп такси. Времето лети – банално, но факт.

Остават десет дни до 15 септември. С какво искаш да се занимаваш, кое те прави щастлив? Разбери или ако вече знаеш, извелечи от часовете в училище само онова, което ти е необходимо и дерзай! Повярвай ми, че щом си намериш своето нещо, всичко става толкова лесно и приятно. Да, дори и училището.

Искам да те помоля само за едно нещо. Не бъди безразличен! Аз вече не чувам училищния звънец, но той всяка година по това време бие в мен и ми напомня за различни случки, които са ми помогнали да стигна до тук.

Успех!