ВходСтилът музика, който те прави по-продуктивенПубликувано на: 18.07.2016

Автор : Кристина Тотева

Когато върша нещо винаги слушам музика. Независимо дали чистя къщата или пиша нещо. Оказва се, че е доказано, че когато слушаш музика можеш да бъдеш по-продуктивен.Но винаги има уловка. Когато слушаш старите песни на Бритни Спиърс докато се оправяш за излизане е супер, но тези песни също така не са особенно добра фонова музика за учене. Има си определен стил музика предзначен за фокусиране над нещата, и топ 50 хита не са към този стил .

Една от най-често използваните стилове няма да ви изненада. Класиката.Или Моцарт да бъдем точни, казват, че помага да мислиш и дори да вземеш решения за най-трудните проблеми. Има част от математиката, която композиторите използват, за да създадат шедьовър, за да може мозък ти да го разбере и след това позволява да мислиш по-добре докато го слушаш.

Ставаш по-продуктивен също, кагато слушаш инструментали. Джаз, музика от филми и дори саундтрака на видео игра е по-добра фонова музика от тази, в която има текст. Когато слушаш музика с думи, мозъкът ти се обърква по-лесно, защото се опитва да разбира песента. Музиката на видео игрите е  създадена с определена цел – да държи играчите фокусирани над играта и мисиите.

И последно, друг стил, който ще ти помогне дори не е музика. Звуците от природата са много добър фон. Всичко като започнем от разбиващи се вълни до звуците от правенето на кафе ще ти помогне също толкова, колкото и  Моцарт.

Кой стил музика влияе най-добре на теб и работата ти?

WishBOX-Мечти в действие!