Вход8 неща, които можеш да правиш в дъждовен денПубликувано на: 31.05.2016

Автор: Кристина Тотева

 

Кой наистина харесва дъждовните дни?  Това, което не харесваме  на дъждовните дни, че те са твърде сиви и ни карат да се  чувстваме отпаднали, да губим мотивация и дори се депресираме. Но за да избегнем тези негативни чувства, ето лист с 8 неща, които ще направят дъждовният ден – добър ден.

 

1.Свърши задълженията си.

Това е идеалното време да свършиш малко полезна работа. Пусни си любимият плейлист музика. Почисти стаята си, бюрото си и свърши всички домашни задължение, които имаш. Можеш също да пренаредеш гардероба си, ако времето е  между два сезона.

 

2.Направи си топла напитка.

Може да е чай, кафе, топъл шоколад. В интернет има хиляди рецепти, само трябва да се разтърсиш. След това се наслади, докато гледаш филм, четеш книга или просто си говориш със стар приятел.

 

3.Филмов маратон.

В такива дни няма по-хубаво нещо от това да се настаниш удобно и да гледаш любимия си филм/сериал. Винаги можеш да наваксаш със сериалите, които си изпуснал, или дори да си свалиш няколко епизода от твоят любим. Каквото и да избереш няма да сгрешиш.

 

4.Направи си нещо за хапване.

Отново в интернет има хиляди рецепти, дори наскоро много нашумняха сладките пуканки. Има много лесен начин как да ги приготвиш във вкъщи. Независимо какво си направиш, то ще е идеална добавка към напитката ти или филма, който си избрал.

 

5.Тренирай.

Не винаги се налага да отидеш до фитнеса или близкият парк. Можеш да направиш и една много здравословна тренировка вкъщи. Ти можеш да си прецениш какви упражнения да направиш, но ако не можеш да измислиш – потърси  youtube видеа. След това ще се чувстваш много по-добре. Гарантирано.

 

6.Играй настолни игри.

Винаги можеш да извикаш приятелите си или дори да поиграеш със семейството си. Моите любими игри са „Монополи“,“Не се сърди, човече“ и „О,думи“.  Винаги можеш да се посмееш и да си прекараш страхотно.

 

7.Помисли над себе си.

Използвай времето и помисли какви са целите и също така, какво си постигнал до сега. Съсредоточи се върху позитивните неща в живота и всико хубаво, което имаш. Помисли как можеш да подобриш начина си на живот, да разпределиш времето си правилно и най-вече  да правиш това, което обичаш.

 

8.Чети книги.

Но не и на последно място е четенето на книги.  Няма по подходящо време от дъждовното за четене на книги. Отпускаш се в леглото си с топлата си напитка и просто отиваш в друг свят. Тези, които обичат да четат ще разберат за какво говоря. Вече дори можеш да слушаш книги, така че да не се налага ти да ги четеш.

 

WishBOX-Мечти в действие!