Вход“Уча се да бъда сама. Записах се на джудо.”Публикувано на: 14.02.2014

Автор: Елена Георгиева

 

Наскоро една приятелка ми призна: “Уча се да бъда сама. Записах се на джудо.“

 

Пихме кафе рано сутринта и замълчано се беше вгледала в земята. А от отсрещната улица я наблюдаваше един самотен силует...Попитах я дали е добре... Тя се усмихна замислено и започна да налива вода в чашата си...

 

Стоп.  Разлятата вода ми напомня на един водопад , на който бях едно лято и го катерих с чехли. В раницата си имах краставица,  какаови бисквити и фотоапарат. Пих вода буквално от мястото, където извира водопада и лежах върху зеленикави камъни...Не беше  най-удобното място за нежния ми гръб, но ми беше някак леко и свободно...

 

Това се опитвам да ти и споделя. Понякога самотата на дни като 14 февруари не е най-удобна, особено, ако с твоята приятелка си подарявате шоколадови сърца в 8 сутринта , защото няма на кого друг...

 

И все пак...всичко зависи от теб и твоето настроение. Така  че ела на себе си. Позволи си да бъдеш непринудени и истински. Изкарай всичките си нелепости наяве и се забавлявай докрай... Да, можеш дори и без сериозен приятел, който да те държи за ръка!

 

Често влюбените двойки на 14-ти февруари се превръщат в смешни герои от анимация.  Ето и няколко забавни варианта за това как да прекараш вечерта, ако не си в статус “in a relationship”.

 

Поиграй в твой собствен най-романтичен филм без розови сълзи!

 

1. С твоя приятелка си наемете колело тандем и го карайте по улиците на града. Ще е забавно на завоите, особено ако нямате много опит. Но няма проблем, и с оголени колене пак ще е забавно.

 

2. Бъди добър. Ако твоя приятелка и приятел се харесват, но не са споделили още един на друг чувствата си... изненадай ги. Покани ги да излезете заедно, но в последния момент им кажи, че не можеш да дойдете. Кой знае, може да те поканят да им кумуваш някой-ден.

 

3. Купи хартиени фенери, запали ги и си пожелавай нещо. Въвлечи и непознати в играта!

 

4. Направи си парти с три приятелки и поканете непознати като всяка ще избере непознат на другата за потенциална среща. Съберете се у дома и играйте Диксит.

 

5. Купи си нещо ново, което да те усмихне - нова книга, музика....рокля на точки, или онези прекрасни обувки с копчета!

 

6. Попей в някое караоке пред непознати...или покани непознат, с който да пеете...“Crazy” или “She’s got the look”.  Ако се притесняваш, че пееш фалшиво, не се безпокой, на непознатия до теб ще му е още  по-странно - на сцена е, а до него пее пълна откачалка.

7. Купи си цветя и  засади малко грудки на терасата. На пролет ще се радваш на минзухари и зюмбюли или лалета.

 

8. Пийни чаша горещ шоколад. Облегни се на удобния стол. Вдигни крака на масата за по-удобна позиция. Тези хавлиени чорапи наистина топлят. А с този широк анцуг може да хапваш повечко днес.  Остава още горещ шоколад...и има курабийки...А намусения ти, по принцип мърморещ съсед, с който сте израснали заедно,  играе игра от другата страна на стената. Може би и той има същите разсъждения и мисли на този ден. Покани го на една игра „Worms“. Все пак имате общи теми и мърморенето му е забавно понякога.

 

Не го мисли. Просто се отпусни и изживявай случванията си, с компания или без. Всеки миг е от значение. Всяка мисъл също. Понякога тя е по-ясна, когато си сам и размишляваш на свобода, без да си повлиян от чувства или излишни емоционални настроения.

 

Да, ти може да си просто отстрани...Но това не те прави по-малко дишащ и зареден с енергия човек.

 

Вдъхновявай се от всичко случващо се.. Вярвай на усещанията си... И те някой ден ще те въвлекат в своите случвания... 

 

 

P.S. Миле, добро утро...Винаги си ме питала дали поредното ми писание е посветено на теб. И досега всеки път ти казвах „Не, не е“. Наздраве. Тази статия е за теб и всички шматки , които се оправят чудесно и сами!

 

 

WishBOX - Мечти в действие!

 

Снимка: zsi-zsu