Вход5-те най-добри „зараза“ филмиПубликувано на: 20.04.2016

Подбрал: Стоян Иванов

 

5. World War Z (Z-та Световна война) 2013

Режисьор на филма е Марк Форстър, а сценарият е на Матю Майкъл Карнахан. В главните ролите са Матю Фокс, Брад Пит, Дейвид Андрюс, Ерик Уест и др. “Z-та Световна война“ е екранизация по романа на Макс Брукс. Действието в лентата се развива около Гери Лейн (Брад Пит), служител на Обединените нации, който се опитва за да спре зомби-пандемия завладяваща света и заплашваща да заличи човешкия вид.

 

 

4. The Walking Dead (Живите мъртви)

„Живите мъртви“ е най-гледаният сериал в историята на кабелната телевизия в САЩ, а на международно ниво е №3. Поредицата е заснета по едноименния комикс на Робърт Къркман. Сюжетът проследява историята около малка група оцелели и семейството на шериф Рик Граймс в седмиците и месеците след пандемичен апокалипсис на зомбита. В новия 4-ти сезон домът и новият начин на живот на групата са поставени на постоянни изпитания, а борбата им за оцеляване никога не е била толкова ожесточена.

 

 

3. Contagion (Заразяване) 2011

Режисьор на лентата е Стивън Содърбърг, а в главните роли: носителите на Оскар Мат Деймън, Гуинет Полтроу, Кейт Уинслет, Марион Котияр и номинираните за Оскар Джуд Лоу и Лорънс Фишбърн. Сюжетът разказва за смъртоносен вирус, с потенциал да унищожи човечеството, който започва да се разпространява, а медицинската общност се впуска в надпревара да открие ваксина и да спре зараждащата се паника.

 

 

2. Andromeda Stain  (Щамът Андромеда)

Оспорвано е , дали тази или ”Заразяване” е по-добра продукция, но “Андромеда” спечели със сюжетната си линия. Разказва се за вирус, който е изпратен от бъдещето в миналото, за да го спрат. Той не е като другите вируси - има най-големият потенциал да затрие планетата земя. Учени се впускат да разгадаят заразата, но при опитите им, вирусът “запомня”, с какво са го нападнали иго обезврежда. Накрая. учените откриват, че едно малко тяло е способно да унищожи заплахата. Тялото е намерено, след като е разгадано съобщението, изпратено от бъдещето…

 

 


1. I am Legend (Аз съм легенда) 2007

Уил Смит е в ролята на Робърт Невил – единственият оцелял в Ню Йорк след мутацията на смъртоносен вирус. Но последният човек не е сам. Бившите жители на града – сега мутирали същества се промъкват в сенките на града и търсят следващата си жертва. Вероятно единствената надежда за спасение на човечеството, той е готов на всичко, за да намери противоотрова, използвайки собствената си кръв. Режисьор на лентата е Франсис Лорънс. Филмът е адаптация по роман и може да се види с алтернативен финал, в който главния герой оцелява. За продължение се говори отдавна, но все още няма сигурна информация кога ще бъде заснето.
Източник: 10-те най

 

 

Приятно гледане!

 

WishBox - Мечти в действие!