ВходUK\USA Festival - Фестивал на англо-американската култураПубликувано на: 02.04.2016

Автор: Кристина Тотева

 

Днес ще ти разкажа за едно по-интересно събитие, което ще се провежда в гр. Самоков -ученици от различни възрастови групи организират фестивал посвесетен на американската и британската култура.

 

Хора от всички възрастови групи са поканени, ще има за всеки по нещо. Осмокласници ще приготвят и представят вкусна храна, деветокласниците ще танцуват, а единадесетокласниците ще те преведат през кандидатстването в Америка и Англия от Британския съвет и Интеграл, както и за живота в двете държави от хора, прекарали част от живота си там.

 

Всички тези млади хора, които  дават най-доброто от себе си този фестивал да стане реалност разбира се имат и подкрепа - до тях неотлъчно стои тяхната госпожа по английски език – Дани Георгиева. Тя ни сподели интересни неща за екипа на фестивала и процеса на работа:

 

„Екипът от ученици, който организира Фестивала малко прилича на мечтания футболен отбор – поотделно никой от тях не може да свърши всички задачи, но заедно нещата винаги им се получават. Плюс  е, че отстрани е удоволствие да ги гледаш как играят, а в техния случай – как работят. Допълват се.

 

Един от тях е спец  във воденето на онлайн-комуникация с гост-лектори, друг – в мотивирането на съученици да помагат. Трети познава Microsoft пакетът като малкия си пръст, а четвърти във всеки един момент е наясно какво дотук е свършено и още колко задачи остават до финалната права.

Разбира се, като всеки мечтан футболен отбор, и този си има моменти на падения и черни мисли, но затова има и пети човек, който стяга всички и ги връща обратно към целта.

 

 

 

Какво можете да очаквате като посетителите на Фестивал, организиран от такъв екип? Мнооого забавление! Много танци и още повече храна, а покрай тях и много нови факти за Англия и Америка, които преди не сте знаели. Много нова информация за кандидатстването в университет в двете страни и зареждане с вдъхновение за личните ви мечти. Очакваме ви!“

 

За фестивала можете да се регистрирате тук. Също така може да погледнете страницата им във facebook и събитето им.

WishBOX-Мечти в действие!