Вход5 неща, които ще те направят по-уменПубликувано на: 27.03.2016

Превод: Съни Димитрова

 

Налице е едно общо схващане, което постоянно ни напомня, че не можем да направим нищо, за да повишим интелигентността си, а това не е така. Почти винаги се вярва, че независимо дали си умен или не, така си роден и не можеш да направиш нищо по въпроса.

 

Все пак, всички тези гореспоменати неща са заблуда. Докато някои хора се намират в обстоятелства, които им пречат да увеличат нивото си на интелигентсност, за много други хора това е възможно и има редица неща, които да го  помогнат това да се осъществи.

 

По – надолу ще откриеш 5 хобита, които ще ти помогнат да станеш по-умен, всички подкрепени от научни изследвания и експерименти. 

 

1. Свири на музикален инструмент

 

Конфуций е казал преди много време: „Mузиката произвежда някакво удоволствие без което човекът не може да живее.“ Музиката стимулира мозъка ти, като това е било доказано с научно проучване.

 

Редица проучвания откриват, че слушането на музика и свиренето на музикален инсрумент увеличава капацитета на паметта.

 

 

Свиренето на музикален инструмент, също така, те учи на търпение и постоянство, защото се иска много време, за да се научиш да свириш на каквото и да било. 

 

2. Чети често, по много

 

Четенето намалява стреса, помага ти да изживееш няколко емоции наведнъж и те научава на много неща в най-различни сфери. Всички тези факти те карат да се чувстваш по-добре за себе си, чувстваш се по-умен и знаеш, че си научил много нови неща.

 

 

3. Медитирай

 

Медитацията също помага за намаляването на стреса, също така те разтоварва от каквито и да било притеснения. Със спокойно състояние на ума, което можеш да получиш чрез медитацията, можеш да размишляваш, плануваш и научаваш неща по много по-ефективен начин. 

 

 

4.Тренирай по – често

 

Здравото тяло е знак и за здрав мозък. Все пак мозъкът е като поредния мускул в твоето тяло. Честото, но не прекалено трениране, помага на мускулите ти и на мозъка ти, като ги поддържа здрави. Научно доказано е, че след редовни тренировки ученето става по-лесно и съня винаги е достатъчен.

 

 

5. Научи нов език

 

Научаването на нов език е далеч не толкова лесна задача, но има редица хубави неща, които го съпровождат - като това, че развиваш интелигентността си.

Процесът по научаване на нов език има за задача да се осмислят граматични правила и да се научават нови думи. Научно потвърдено и доказано е, че това помага на мозъка ти да е здрав, а на теб – да си интелигентен и да бъдеш горд с този факт.  

 

 

Източник: http://www.lifehack.org/

 

WishBOX - Мечти в дейстивие!