ВходМисли за теб, любов... (Видео)Публикувано на: 14.02.2014

Автори: Васи Василева и Пирина Касапинова

 

 

 Месецът написан с червени букви. Датата оградена със сърчице в календара. Мисля, че се досещаш за какво става въпрос – Свети Валентин. Денят, в който сякаш си с розови очила и нищо лошо не може да попречи на щастието ти. Има само една причина за това твое състояние и то е да си влюбен.

 

                Някой бе казал Единственото нещо, заради което си заслужава да живееш е любовта”. И нима не е така?

 

                Когато се появиш на този свят ти си едно нищо. Една tabula rasa (празна дъска), на която й предстои да бъде издраскана с „нещата от живота“. Растеш, запознаваш се с различни хора. Някои от тях ти стават приятели, а други врагове, но само към един човек чувстваш нещо различно – любов. Любовта е чувство на привързаност, грижа, привличане, симпатия.. казано теоритично. Истината е, че любовта не може да бъде описана с думи. Онази, истинската любов. Тя е нещото, което те връхлита изневиделица. Мощната емоция лумва като лъч светлина пред теб и няма как да не я познаеш. От тогава насетне, истинската любов не спира. Нито за миг. Всеки ден, всеки час, всяка минута, всяка секунда...дори и между секундите, любовта е в теб!

 

 

 


                Най-лесният начин да разбереш, дали това е точният човек за теб сега, е да си представиш, че просто го няма. Сутрин, когато се събудиш няма да получиш обаждане за добро утро и да чуеш думите “обичам те” или пък, когато се събудиш ще бъдеш сам в леглото си. Денят ти най-вероятно ще ти се стори скучен и сив. Ще правиш ежедневните неща, но ще се почувстваш изморен. И вечер, когато се прибираш отново ще си сам – телефонът няма да звънне, никой няма да те чака с нетърпение да се прибереш. Няма да има на кого да споделиш какво си правил днес. Няма кой да те утеши или пък прегърне. Е, какво е чувството? Това ли е човекът?

 

            Точно по този начин любовта е това, което ни учи да обичаме ежедневието си. Повече от хубавите спомени, повече от приятните сънища, повече от прекрасните и смели мечти за бъдещето. И най-красивото усещане, което тази сладка емоция може да придаде на дните ви е магичността и чувството, че всичко може да притежава нотка спонтанност. Истината е, че в любовта нещата просто се случват. Ако днес си бил тъжен, утре може да бъдеш най-щастливия човек на света. Любовта идва тогава, когато най-малко очакваш. А, когато дойде.. светът ти става по-цветен от всякога. Ежедневните занимания минават бързо и неусетно, когато мислиш за любимия човек – те са ти като мотивация, той\тя те вдъхновява. Бавно, но упорито започваш да обръщаш внимание на всички мънички неща, които преди са минавали покрай теб. Усещаш, че живееш поне сто пъти по-пълноценно от преди. Струва ти се, че животът е минавал като пясък между пръстите ти, когато не си усещал любовта.

 

     Светът е различен, когато сте двама. Винаги знаеш, че има кой да те изслуша и разбере. Винаги знаеш, че в трудностите има кой да ти помогне и да ти даде съвет. Нещо повече – правилният съвет, защото любимият човек никога не би те излъгал или пък подвел. И в моменти на осъзнаване разбираш, че любовта не е сляпа. Никак даже. Точно тя е тази, която има способността и силата да отвори очите ти за всичко позитивно и красиво. Тя ти показва онези закътани местенца, където можеш да пуснеш душата си на свобода и просто да обичаш. Животът се превръща в хармоничен танц на две души, които са толкова съвместими една с друга, че понякога дори се сливат.

 

Обичайте и ще бъдете обичани!

 

 

WishBOX - Мечти в действие!