Вход"Аз, инженерът" 2016 - в търсене на инженерни талантиПубликувано на: 07.03.2016

Автор: Съни Диитрова, Велимира Великова

 

Какво е "Аз, инженерът"? 

 

"Аз, инженерът" е събитие за млади, амбициозни хора организирано от Интер Експо Център и WishBOX. Благодарение на тези два страхотни екипа, и тази година на 11 март, ще има комбинирани елементи на изложение, кариерен форум, лекторска час, състезания и участие в дискусии.  

 

Какво мога да видя на събитието? 

 

Тази година има и изненада - още два новички панела. Единият включва състезания посглобяване и борба с роботи за ученици и студенти организирани от Робо Лига България, а другото ще бъде работилници за студенти и гимназисти с инженерни предизвикателства от менторите на участващи компании.  

 

Каква полза има за мен, като млад инженер? 

 

Ако искаш помощ за своята идея, като например финансиране, не спирай да говориш за нея - разказвай за нея при всяка една удобна възможност.  Ако „Аз, инженерът“ имаше стратегия за млади ентусиасти, то тази щеше да бъде една от тях.  

 

Същевременно събитието цели да създаде общност, в която неформално да общуват иноватори, компании, организации и младежи с еднакви интереси, от други градове, университети и училища. 

 

Тази година за третото издание на форума се включиха - AББMelexisAreximAurubisVMware, ВНТС, MondiFestoSensataSoftUniMisalaSoft, SEG, AIGER, VisteonCoventry UniversityМузейкоSmartfablab, B2NЕкстрапак и Cleantech.  

  

Програмата обещава ще бъде динамична и разнообразна, и ще изпълни два етажа на Интер Експо Център през целия ден.   

 

Как мога да заявя участие в събитието? 

 

Събитието е напълно безплатно, нужна е само регистрация - http://iengineer.bg/  

 

Ако ти е любопитно или още се чудиш, ето какво стана миналата година 

  

 

WishBOX - Мечти в действие!