ВходИстинските места, вдъхновили ДисниПубликувано на: 25.01.2016

Подготвил: Ивелина Добрева

 

Красивите светове от любимите ни анимации са дело на въображението, но дори и те са вдъхновени от истински места. Снимките на тези забележителности и техните Disney версии ще ви накарат да повярвате в магията.

 

Спящата красавица – Замъка Нойшванщайн, Бавария

 

 

Кралският замък в „Спящата красавица“ е вдъхновен от Нойшванщайн в Бавария. Замъкът е построен от Лудвиг II през 1892г в чест на любимия му композитор, Вагнер.

 

Красавицата и звярът – Елзас, Франция

 

 

 

Малкият селски площад в „Красавицата и звярът“ е вдъхновен от Елзас, живописен регион в северозапада Франция, който през по-голямата част от историята на Европа е бил политически германски. В резултат на това се е получила смесица между две култури, която си личи в красивата архитектура.

 

Рапунцел и разбойникът – Мон Сен Мишел, Нормандия

 

 

 

Кралство Корона в „Рапунцел и разбойникът“ много прилича на Мон Сен Мишел във Франция. Уникалното островно абатство периодично е откъсвано от света от приливните вълни. Това го е направило идеална защитна крепост. Днес красотата на острова го е превърнала в популярна туристическа дестинация.

 

В небето – Водопада Анхел, Венецуела

 

 

Райският водопад от „В небето“ е вдъхновен от водопад Анхел във Венецуела. С пад 979м, той е най-високият в света. Излива се от планината Ауянтепуи, която е най-известното тепуи в страната.

 

Аладин – Тадж Махал, Индия

 

 

Султанският дворец в „Аладин“ е вдъхновен от Тадж Махал. Считан от мнозина за дворец, Тадж Махал всъщност е мавзолей, който император Шах Джахан е започнал да строи през 1632г за любимата си съпруга Мумтаз Махал. Легендарната гробница е покрита с бял мрамор и обградена от пищни градини.

 

Мулан – Забранения град, Пекин

 

 

Домът на императора в „Мулан“ е вдъхновен от Забранения град в Китай. Макар днес да е отворен за туристи, някога той е бил дом за императорите от династии Мин и Цин. Огромният дворец е наричан „забранен“, защото никой не е можел да влиза и излиза без разрешението на императора.

 

Замръзналото кралство – Църква Св. Олаф, Норвегия

 

 

Църквата от „Замръзналото кралство“ много прилича на църква Св. Олаф в Балестранд. Известна е също като Английската църква, защото строежът й е започнат от Маргарет Грийн, англичанка от близките планини.

 

Снежанка – Замъка Сеговия, Испания

 

 

Замъкът на кралицата в „Снежанка“ е вдъхновен от истинския  Алкасар де Сеговия. Векове наред е бил използван от различни испански монарси, докато през 1862г не е сериозно засегнат от пожар. Намира се на хълм, където се събират две реки.

 

 

 

Източник: IskamDaZnam

 

WishBox - Мечти в действие!