ВходАкварелни рисунки, разполагат се непредвидим характер, който позволява да се нарисуват изразителни рисунки на животни.Публикувано на: 27.01.2016

Превод: Цвети Петкова

 

Това е историята на Люкман Реза за това как е преоткрил рисуването с акварелни бои и как го кара да се чувства това.

 

„Когато бях малко момче, живeeх в провинцията в скромно, малко семейство. Родителите ми нямаха достатъчно пари за да ми купуват луксозни играчки. За компенсация, майка ми, ми даваше книжка за рисуване на набор от маркери. От този момент аз прекарвах повечето си време в скициране и рисуване вместо да си играя.     

За мен парчето хартия е детска площадка, която може да бъде запълнена с всичко. Имах свободата да изградя моето собствено въображение и отначалото знаех, че съм намерил радостта на живота си.

 

 

46

 

Откакто бях в детската градина до гимназията аз продължавах да се самонаучавам. Бях предизвикан да използвам различни средства като флумастери, моливи, пастели и маслени бои, докато един ден не открих рисуването с акварел, което беше специфично и трудно по свой собствен начин и затова ме грабна.

 

В правенето на картини с акварел не давах много внимание на правилата и техниката. Това, което правя е да разбирам същността на акварела, хартията и водата, сами по себе си.

 

546546

 

 

Акварелното рисуване има мокър, изразителен и непредвидим характер. Например, ако искам да направя изразителен и своеобразен живопис, аз ще изполозвам много мокра техника. Оставете водата да тече свободно по хартията и си играите с пръските. Резултатът понякога не е очаквания, но в това е красотата на рисуването с акварел.

 

Следващото нещо, което ни трябва е вдъхновение. Вдъхновението може да идва отвсякъде. За мен, специално, природата ми предоставя неизмеримо голямо вдъхновение. Разнообразието на същества и животни в дивата природа никога няма да спре да ме удивлява най-много.

 

4454

 

 

От друга страна, аз съм емоционален и докачлив човек. Влюбвам се мигновено в красиви неща, бързо проливам сълзи, когато прочета тъжна поема или виждам скръбни събития в реалния живот, или изимслени. Тези неща ме мотивират да създам акварелни картини, които съдържат истории за живота под формата на метафори. Затова превръщам обикновени картинки на животни, в илюстрации изпъленин с въображение. ”

Тук може да намерите някой от произведенията на Люкман: СайтInstagramFacebook

 

 

 

 

Източник: http://www.boredpanda.com/

 

WishBOX - Мечти в действие!