Вход10 мотивиращи истории на успели личностиПубликувано на: 18.01.2016

Автор: Ива Ненова

 

1. Чарли Чаплин

Трудно е да си представим комедиен филм без участието на британския актьор, режисьор, сценарист и композитор - Чарли Чаплин, но всъщност в началото сценаристите отхвърляли идеите му, защото ги мислели за прекалено безсмилени, за да бъдат интересни. И все пак той се превръща в наистина успяла личност!

 

2. Мерилин Монро

Въпреки успеха който е постигнала Мерилин Монро, в началото агентите в модните агенции и казвали, че е по-добре да си търси работа като секретарка, но въпреки това тя станала успешна актриса и модел!

 

3. Винсънт Ван Гог

Всъщност през живота си Ван Гог е продал само една картина и то за малко пари, като купувача бил негов приятел.
Художника е нямал успех докато е бил жив, но той успял да нарисува над 800 картини, които днес се продават за стотици милиони.

 

4. Стивън Кинг

Първата книга на автора Стивън Кинг била трилърът „Кери“, като този трилър получил 30 отказа и това накарало Стивън да хвърли книгата в кофата, но жена му го накарала да я намери и да пробва пак, а това било и причината за успеха му!
С над 100 издадени книги, Кинг е един от най-продаваните автори!

 

5. Бетовен

Въпреки любовта на Бетовен към композирането, неговите учители му казвали, че няма да стане композитор и че не става за нищо! Той, обаче продължил да се бори и създал някои от най-хубавите симфонии, като пет от тях е композирал, когато е бил напълно глух!

 

6. Майкъл Джордан

Колкото и да не е за вярване, най-добрият баскетболист на всички времена, а именно Майкъл Джордан, е бил изхвърлен от училищния си отбор, но това не го спряло. Джордан казва: „Изпуснал съм над 9000 стрелби в кариерата си, изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти ми е било възлагано да направя победния изстрел и съм изпускал. Провалял съм се отново и отново в живота си. Това е причината да успея.”

 

7. Стивън Спилбърг

Всички свързваме Спилбърг с невероятни филми, но това не винаги е било така. Той се е опитал три пъти да влезе в университета в Южна Калифорния по театър, филми и телевизия, но не го приели. След това се записал в друго учебно заведения, но се махнал за да стане режисьор. 35 години след това се завърнал в университета, за да си вземе дипломата.

 

8. Хенри Форд

Успехът на Форд не му се усмихнал моментално, доказателство за това е, че всъщност първоначалните му бизнес идеи са били пълни провали и той е фалирал пет пъти преди да основе успешната компания Ford Motor Company.

 

9. Уолт Дисни

Сега всички знаем марката Дисни, която трупа милиарди от търговията на различни филми, увеселителни паркове и стоки из целият свят, но на Уолт Дисни изобщо не му било лесно да постигне всичко това.

Началото изобщо не било приятно, той е бил уволнен от редактор на вестник, защото „му липсвало въображение и нямал добри идеи“, след това Дисни стартирал няколко други бизнеса, които бързо се провалили и той фалирал, все пак продължил да се бори и накрая намерил рецептата за успех.

 

10. Акио Морита

Дори и да не си чувал за Морита, със сигурност знаеш за компанията му Sony. Първият продукт на Sony е бил уред за готвене на ориз, но с този уред ориза не се готвел, а изгарял и така били продадени по-малко от 100 бройки.
Това обаче не попречило на Акио Морита и колегите му да създадат една успешна компания, която струва милиарди.

 

Източник: http://motivirai.me/

 

 WishBOX-Мечти в действие!