Вход7 известни личности, достойни за подражаниеПубликувано на: 21.01.2016

Превод: Лиза Млечкова

 

Не всички известни личности и милионери постоянно се хвалят относно материалния си статут. По света има много примери за това как понякога човек, заемащ висока длъжност, води скромен начин на живот.

В крайна сметка парите и общественото положение не са най-важните неща в живота, и изглежда споменатите по-долу хора, също осъзнават това.

 

 Просто принцесата на Швеция

 

Това е Шведската принцеса - Мадлен и да, тя почиства след кучето си. Сама.

 

Най-бедният президент в света

 

Хосе Кордано е президентът на Уругвай, но местните жители го наричат Ел Пепе. Той дава почти цялата си президентска заплата за благотворителност, което го прави най-бедният (или най-щедрият) президент в света. Хосе получава 263 000 уругвайски песо (15 000лв), като оставя за себе си едва 26 300 песо (1500лв).

Живее в малко селце във ферма. Вода, носи сам от кладенеца в двора. Най-скъпата му покупка за цялото това време става „Фолксваген костенурка” 1987г. Хосе няма нито дългове, нито банкова сметка.

 

Хосе чака реда си в болница.

 

Кметът на Лондон

Борис Джонсън – кметът на Лондон, не се страхува да излиза на учицата без вратовръзка, носейки спортното си яке, раница и велосипедна каска. Това не е удивително, имайки предвид факта, че той се явява един от главните привърженици на развитието на предвижването чрез велосипеди в Британия.

 

Бившият кмет на Лондон

 

 Майкъл Блъмберг е много интересна личност, дори да не знаем, че се нарежда на 13-то място сред най-богатите хора в света. При това бившият кмет на Ню Йорк се е возил в метро. На снимката кметът се намира на работното си място. На напълно обикновеното му бюро се намира компютър, различни графики, листи, някакви джаджи и ... бурканче с фъстъчено масло.

 

 Кметът на Рейкявик


 

Йон Гнар в момена е кмет на най-големия град в Исландия. Този човек е бил комедиен актьор и  таксист, но решава през 2010 да създаде политическа партия, при това я нарича „Най-добрата партия”. Тя се състояла главно от хора на изкуството: художници, музиканти, комици, като нито един от тях преди не се е занимавал с политика.  Въпреки това, жителите на града избрали за кмет именно лидера на тази партия.

 

 Легендата на Google

Сергей Брин – легенда на компютърния бизнес, известен с това, че е един от основателите на Google, милиардер и един от най-влиятелните хора в Америка. Въпреки това, Сергей води сравнително скромен начин на живот – все още живее в тристаен апартамент, не се вози в последния модел Мерцедес, а в Toyota Prius с екологически чист двигател или, както се вижда на снимката, понякога и в метрото.

 

 Милиардер без милиард

 

Чък Фини – създател на веригата магазини Duty Free Shoppers. През последните 30 години той преобърна света, правейки скрита операция за избавяне от капитала си от 7,5 млрд. Той го е натрупал, търгувайки с алкохол, цигари и парфюми в империята си. Благотворителният му фонд The Atlantic Philanthropies влага 6,2млрд. в образованието, науката, здравоопазването, защитата на гражданските права и поддръжката на жилищата на пенсионерите по целия свят. До 2020 Чък Фини смята да изхарчи целия си капитал в помощ на нуждаещите се.

Източник: adme

 

WishBOX - Мечти в действие!