Вход10 безплатни онлайн курсове, с които да станеш успешенПубликувано на: 14.01.2016

Превод: Сиси Василева

 

Успехът не е действие. Това е бавен процес, който включва растеж, промяна и понякога провал. Включва всички аспекти от живота ти, от това как да управляваш сметките на кредитната си карта, до това как да дисциплинираш децата си. Тук може да избереш някой безплатен курс,който обхваща всички аспекти в живота, които трябва да се контролират, за да бъдеш успешен. 

 

     1. Работи по-разумно, не по-трудно: Управление на времето за лична и професионална производителност.

 

https://www.coursera.org/learn/work-smarter-not-harder

4-8 часа видео, четения и викторини.

Много хора казват, че времето е най-ценния ресурс. С този курс в Калифорнийския университет в Ървайн, можете да научиш как да използваш времето си, за да си по-успешен. Този курс включва лична и професионална производителност, което е полезни, защото лошата лична нагласа може да изкопае усилията ти, за да бъдеш успеше. Научи се как да използваш времето си по-продуктивно, за да достигнеш ново ниво на успех. Придържай се към този курс повече, за да си по-продуктивен.

   

  2. Успешни преговори:  Основни стратегии и умения

 

https://www.coursera.org/learn/negotiation-skills

8.5 часа видео

Научи се как да преговаряш с курса от университета в Мичиган. Учи те как да водиш преговори, за да си гарантираш по-добра сделка. Ще се възползваш от съвети, трикове и мнения, които са били събрани от проучвания в човешкото поведение. Може да ти помогне да те направи успешен чрез преподаване за това как да преговаряш за по-добра заплата, ипотека и по-добра работа.  Работят по 4 стъпки към успешно договаряне.

 

  3. Обичам парите ти

 

http://loveyourmoney.org/

В процес.

В съвместно предприятие с Университета в Тенеси и FINRA, можеш да разбереш как да се постигнеш всичко,което искаш, като управляваш парите си по-добре. Курсът ще те научи как да се развиваш успешно с неща, като например изграждане на богатство, определяне на бюджети, поставяне на цели, дълг, пенсии и много повече. Той минава през много от парите, издава, че ще се изправиш през целият си живот и те учи как да се справяш с тях, за да си гарантираш бъдещият успех. Вземи този курс, за да подобриш начина, по който използваш парите си чрез останалата част от живота ти.

 

  4. Ефективен алтуризъм

 

https://www.coursera.org/learn/altruism

10-15 часа видео и задачи

С Принстънския университет може да се научиш как да раздадеш по-ефективно парите си. Понякога може да направиш щети с парите, които раздаваш, ако не проверяваш фона на организацията на която даваш. В допълнение, много хора прахосват парите си за рисковани начинания със семейството и приятелите си. Този курс ще те научи как да избегнеш такива капани и да направиш практически и несантиметални решения, за да дадеш парите си. През целият си живот на даване, заслужаваш да знаеш организацията на която даваш парите, които представляват твоите ценности.

 

  5. Психология на популярността

 

https://www.coursera.org/course/popularity

6 седмици обучение по 1-2 часа седмично

Ключът към успеха е често способността да влияем на хората, и с университета от Южна Каролина, можеш да научиш как работи популярността. Можеш да откриеш психологията зад популярността и как да я използваш. Разполагат с делата на Steve Siebold, известен оратор, и с помощта на курса, може да откриеш как да се възползваш от предвидим характер на популярност. Докато този вид популярност е по-различен от типа в гимназията, популярността може да бъде доста ефективна в професионалния и личния живот в създаването на връзки, които са истински.

 

  6. Поведенческата икономика в действие

 

https://www.edx.org/course/behavioural-economics-action-university-torontox-be101x

6 седмици обучение по  4 - 5 часа на седмица

Това е курс от университетът в Торонто. Класът дава практични начини да промениш начина, по който се държиш към всеки аспект от твоя живот. Например, хората преди са били научени от телевизията и медиите да харчат пари веднага щом ги получат. Това е поведение, което може да се промени. Курсът ти дава практически съвети, с които можеш да промениш начина, по който са програмирани по отношение на пари и изкушение. Овладей ума си и си с една крачка по-близо към успеха.

 

   7. Лични и семейни финансови планове

 

https://www.coursera.org/course/uffinancialplanning

8 седмици обучение по 5-7 часа седмично

Успехът означава да бъдеш в баланс и да управляваш живота и кариерата ти. С университета от Флорида, можеш да научиш как да балансираш дома си и професионалния живот, както и как да планираш кариерата си. Няма нужда вече да избираш между това да имаш семейство и да изграждаш кариера. В този курс можеш да имаш и двете. Ще научиш как да управляваш риска, работиш по данъците и инвестираш , така че да имаш пари, за да финансираш новото си семейство.

 

     8. Езикът и инструментите на финансовия анализ

 

https://www.coursera.org/course/financialanalysis

4 седмици обучение по  6 часа седмично

С университета от Мелбърн, можеш да научиш как да инвестираш, анализираш и изпълните директори да вземат решенията си. Учи те на компютърни умения с взимани на финансови решения. Научи основните счетоводни принципи и съчетай всичко това, за да разбереш да управляваш и използваш по-ефективно парите си. Можеш да измериш стойността на инвестициите си и да разбереш къде да вложиш парите си, когато ще работи най-трудно за теб. Тя е основен урок на производителността на парите, които инвестираш. Ако започнеш днес, инвестициите ще ти се отплатят в дългосрочен план.

 

    9. Финансови Пазари

 

https://www.coursera.org/course/financialmarkets

8 седмици обучение по 6-12 часа на седмица

С този курс в университета в Йейл ще научиш как световните пазари работят чрез гост-лектори като Ханк Грийнбърг и Карл Айкан. Ще научиш също теорията зад банковото дело и и финансовите пазари. Те се изравняват във всичко от цената от това да заплатиш за ипотеката си до колко стока трябва да купиш за идния месец. С тези знания може да вземеш по-информирани решения вкъщи и в бизнеса. Те дори ти помагат да предположиш как финансовите пазари ще се променят за в бъдеще.

 

   10. Финансова оценка и стратегия: Инвестиции

 

https://www.coursera.org/course/investments

4 седмици обучение по 4-6 часа седмично

Това е много полезен курс, който може да вземеш с университетът от Илинойс. Учи те на ключови принципи като риск и възвръщаемост, оптимизация и сигурност за ценообразуване. Работи добре, когато се опиташ да разбереш бъдещите ти инвестиции, но това обхваща различни аспекти от живота ти, от как да вземеш решения за членове на персонала до как да дисциплинираш децата си. Научи се да гледаш бъдещето и как да инвестираш в собственият си успех и какви рискове трябва да вземеш.

 

 

Източник:http://www.lifehack.org

 

 

WishBox - Мечти в действие!