Вход10 идеи как да направиш 2016 най-добрата година до сегаПубликувано на: 09.01.2016

Автор: Кристина Тотева

 

Здравейте хора! Днес ще ви кажа как да направите 2016 година най-добрата до сега. Ще ви предложа десет начина да направите вашата година по-добра от всички останали. Надявам се това да ви вдъхнови, както вдъхнови и мен.

 

1. Напиши целите си за годината

 

Първото нещо, което искам да направя през новата година, е да напиша няколко цели или решения. Знам, че някои хора са против новогодишниte цели, но аз смятам, че е едно доста подходящо и мотивациоnно време през което можеш да направиш промени независимо колко малки са те. Освен обичайните цели за годината, аз написах и месечни цели, като "бъди по-добра" или "бъди по-търпелива".

 

2. Опитай нови рецепти

 

Също, ако си зарибен по лесните и бързи рецепти или просто ти е омръзнала храната, която ядеш, определено отиди в Тumblr или Рinterest. Има много и лесни рецепти за правене. Бързо, лесно и вкусно.

 

3. Прави снимки по-често

 

Едно от нещата, които искам да направя тази година, е да правя повече снимки. Това е един много хубав начин да запаметяваш спомени. Винаги можеш да си ги изкараш, и да си ги залепиш на стената, на коркова дъска или да си направиш албум.

 

4. Намирай време за себе си

 

Едно от нещата върху които всички трябва да се фокусираме всеки ден, е да намираме време за себе си. Независимо колко кратко може да е то. Намерете половин час, за да пишете в дневника си, четете книга или просто това, което обичате да правите.

 

5. Закусвай

 

Едно от най-важните неща за мен е да закусвам сутрин. Аз го правя всеки ден преди да отида на училище за разлика от моите съученици, което е много нездравословно. Закуската е любимото ми е хранене за деня и определено е добър начин да започнеш деня си.

 

6. Пий повече вода

 

Не забравяй да пиеш вода. Това е много здравословно за тялото и кожата ти. Понякога слагам и резанчета лимон, което на мен лично много ми харесва и предпочитам да пия водата си така.

 

7. Направи си кутия от спомени

 

Една от любимите ми идеи, която ще направя на сто процента, е да взема просто обикновена кутия от обувки, дори може да не я декорирате. Всеки път, когато ти се е случило нещо страхотно можеш да го запишеш на лист хартия и не забравяй да напишеш датата. Така че, когато накрая на годината преглеждаш спомените си, да знаеш кога се е случило.

 

8. Раздели се с телефона си

 

Това е по - скоро съвет. Отърви се от телефона си и всякаква друга техника и просто релаксирай. През 2015 година аз прекарвах твърде много време на телефона си и в социалните мрежи, затова определено ще се опитам през 2016 година да живея за момента и да се наслаждавам нещата около мен.

 

9. Намери си ново хоби

 

Следващият ми съвет е през 2016 година да намериш нещо, което наистина много обичаш и те прави щастлив. Аз лично обмислям фотография. Не искам да е професионално, ще го правя просто за себе си. Не забравяй, че трябва да правиш това, което те прави щастлив.

 

10. Направи си дневник


Това е един много хубав начин да записваш нещата, които са те заинтерaсовали през деня или седмицата, зависи колко често искаш да пишеш в него. Не е задължително да изразяваш чувства в него. Аз има дневник, но за съжaление забравям да пиша в него. Една от целите ми през 2016 е да пиша по-често в него.

 

WishBOX-Мечти в действие!