ВходКоледа - за празника и още нещоПубликувано на: 25.12.2015

Автор: Стоян Иванов

 

Чай, ябълки, нежно поръсени с канела, уютът на дома, украсената елха, блещукаща в хиляди нюанси, близките и ти. Идва Коледа! Намислете си едно желание, което да се изпълни в тази вълшебна нощ. Пригответе подаръците за вашите приятели и близки. Коледа е най-християнският празник -  празник, на който цялото семейство е заедно, празник обединяващ не само нашите семейства, а и цялата християнска общност.

 

Малко за празника

Рождество Христово, също Коледа е един от най-големите християнски празници. На него християните честват раждането на Сина Божий Иисус Христос. Според Евангелието от Лука това станало в град Витлеем, провинция Юдея. Православните християни честват Рождество Христово. При католиците и протестантите Рождество е най-почитаният празник. Той е един от 20-те църковни празници в България и се отбелязва на 25 декември.  

 

Идеи за коледни сладки

Ароматът на изпечени домашни сладки е един от ароматите, които създават усещане за домашен уют и топлина. Печенето на коледни сладки е много повече от печене на сладки, това е истински коледен ритуал. Домашно приготвените коледни сладки са не само много вкусни, но и подходящи както за десерт в Коледното меню, така и за допълнение към всяка чаша топло кафе, чай или мляко. Домашно приготвените коледни сладки са и чудесна идея за коледен подарък.

Ето една рецепта за коледни изкушения:

 

1.Какво ще ти трябва?

  400 г брашно

  180 г захар

  2 яйца

  80 г мед

  100 г орехи

  4 с. л. какао

  1 щип. сода

 

2. Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта до побеляване. Прибавят се течният мед , смлените орехи, содата, какаото и брашното.

Замесва се тесто. При необходимост се добавя още брашно - важно е тестото да не е твърде лепкаво, за да може да се разточи на кора. От нея с помощта на формички се режат сладки и се пекат в намаслена тава във фурна до готовност.

След това се декорират със захарна глазура в краищата.

 

 

 

 

WishBox - Мечти в действие!