ВходСледвай мечтите!Публикувано на: 19.12.2015

Автор: Сиси Василева

 

Когато си поставен пред избор да следваш пътя, по който другите ти казват – семейство и приятели, или да вървиш по твоя път, кое ще избереш? Не забравяй, че животът е твой. Гони си приоритетите и целите без пряка пречка от близките ти, защото от силна любов към теб 3 много възможно да направиш грешка. Понякога точно те те спират да реализираш мечтите си, затова не се отказвай толкова лесно. Бори се докрай за мечтите си, за да ги реализираш ти трябва упоритост, воля и търпение. 

Волята е онова нещо, което те кара да продължаваш, дори когато всичко останало ти казва, че си победен. Смяташ ли, че си способен на това? Никога не спирай да вярваш в своите мечти.

 

Не бъди настроен към големи очаквания, защото, ако не се получи така както искаш, какво ще стане? Лесно е, търсиш план Б. Ако не се получи значи е време за следващ план. Бъди креативен как можеш да сбъднеш своите мечти. Имаш ли цели в живота, значи имаш какво да следваш. Има ли желание, има и начин. Няма ли желание, има оправдание. Следователно имаш дълъг път, по който да извървиш. Благодарение на мечтите и постигането им човек израства духовно, затова за всеки човек е изключително важно да има копнежи, които са си само за него. Външните фактори не трябва да влияят на тяхната реализация.

 

Никой не може да ти каже да следваш неговите мечти. Целите са индивидуални и не е редно да следваш чужди мечти, защото той ти е казал, че така трябва да направиш. Ще си погубиш живота в неудовлетвореност, ако не правиш това, което наистина искаш.

Някои хора наистина се затрудняват да следват своя път. Предимно преобладаващият фактор е страхът. Страхът е много силна негативна емоция, която е голяма пречка да бъдеш себе си, да правиш това, което наистина обичаш, да израснеш и да реализираш целите си. Изцежда цялата ти положителна енергия, поставя те в твой измислен филм в сюжет с неприятен край, който разкрива най-лошото, което може да се случи. А всъщност реално погледнато какво губиш? Опита никога не е излишен. Ежедневието няма да се промени, ако опиташ това, което искаш да направиш. Така че не го мисли, а действай. Не може само да мислиш и да очакваш всичко да се случи от само себе си, защото трябва да положиш усилие.

 

Различните емоции, които се прехвърлят в главата ти и онова съмнение, което все ти подсказва, че ще сбъркаш, можеш да го промениш. Ти сам имаш способността да избереш и предпочетеш какви чувства да изпиташ. Не трябва да се поддаваш на емоции, които ти пречат да се реализираш. Защото ще бъдеш съсипан, когато разбереш, че само твоите въображаеми чувства и страхливи мисли са виновни за твоите постижения. Аз лично много обичам да ми казват, че дадено нещо е невъзможно. Винаги наум си казвам: ,,Стой и гледай как е възможно‘‘. Невъзможно  е просто израз. Всички мечти могат да бъдат реализирани. При някои е нужно по-голямо усилие. Нека ти е ясно, че никой не може да извърви пътя вместо теб, така че е нужен твоят личен труд, за да постигнеш всичко.

 

Винаги ще има трудности, но те ти помагат да израснеш. Човек без мечта е безцелен индивид, който не може да се наслади на живота докрай. Благодарение на копнежите ти животът става по-интересен.Когато видиш, че някоя от твоите цели се сбъдне, ще започнеш да следваш и другите си мечти. Натрупай повече мечти, от колкото реалността може да разруши.Бъдещето е в твоите ръце, за това започни да градиш своите цели. Слушай единствено себе си, защото това е твоят личен избор. Не забравяй, че всеки избор в живота има последствия. Бъди готов да ги приемеш. Дали ще са положителни или отрицателно ще разбереш по-късно. Ако целите ти не те плашат, значи не са достатъчно големи. Ако имаш добри помисли и намерения, късмета ще те последва.

 

Ще видиш, че с времето всичко се нарежда така както е най-добре. Зависи от теб как си устроиш живота. За това имай търпение, ще бъдеш възнаграден след време. Не се подценявай, критикувай и съмнявай. Ще има дилеми, когато ще се чудиш дали ще успееш, но помни едно. Съмненията убиват повече мечти отколкото провалите някога биха могли. Бъди неуязвим. Когато съзнанието ни е настроено за високи постижения, всичко около нас ще започне да излъчва успех. За това мечтай, действай и се радвай на живота.

 

WishBOX- Мечти в действие!