ВходПътувай! (част първа)Публикувано на: 18.12.2015

Автор: Сиси Василева 

Снимка:http://www.zajenata.bg/

 

Понякога ти се струпват много неща. Имаш много ангажименти, не знаеш кое първо да свършиш и различни мисли бушуват в главата ти? Ежедневието те притиска? Знаеш ли кое е най-доброто решение, за да се разтовариш? Съвсем просто е - пътувай! 

 

Отиди на място, където никога не си бил. Например в друг град или държава. Разгледай забележителностите, красотата на природата, усети адреналина на ново място, което искаш да посетиш. Мечтаел ли си някой ден да отидеш на дадено място? Реализирай мечтата си. Така ще се чувстваш психически по-добре и денят ти ще мине много по-спокойно. Важното е винаги да балансираш работата, семейството и приятелите с вътрешния ти дух.

 

Отделяй време и за себе си, за да живееш пълноценно. Аз лично много обичам да ходя сред родата, за това ще ти покажа някои интересни места. Гледката ще ти грабне окото. Мечтите за пътуване ще те накарат да се усмихнеш!

 

Рила планина, България

 

TaipingshanТайван

 

 

Италия

 

Moss SwampРумъния

 

 

Stanton MoorPeak District, Великобритания

 

 

Има ли желание, има и начин. За това гледай света пътувайки и откривай нови неща. Живота е пред теб. Не се фокусирай само върху работата. Защото има тънка разлика между нормалното ,,работя‘‘ и работя до скапване. Всяко прекалено нещо не е добре. Именно за това от време на време разпускай с пътуване. Където и да е, дори за един ден на хижа в планината да отидеш ще видиш как ще се почувстваш по-щастлив. Да подишаш свежия въздуха, да усетиш топлите пламъци в камината, да гледаш пейзажи е неописуемо чувство, което всеки трябва да опита.

 

Природата те зарежда с положителна енергия и моментално забравяш за всичко. За това най-добре си напиши списък с местата, в които искаш да отидеш. Когато усетиш, че хармонията между всички неща, които правиш, се наклоняват и се напрягаш, погледни списъка, избери дестинация и започни новото приключение. Много добре ще ти се отрази. Когато правиш нещо различно от ежедневието си изпълнен с вълнение. Винаги в определени моменти ти е нужно точно това.

 

Не върви праволинейно, а действай така както се почувстваш добре. Имаш 8 часа работа, 8 часа сън и 8 часа свободно време. Следователно ти какво правиш през тези 8 часа, които са за теб? Мечтаеш ли? Живота без копнежи е пропилян живот, изживян безцелно. Помисли върху това как самият ти може да промениш деня си към по-добро.

Сам трябва да усетиш от какво имаш нужда. Аз обожавам да пътувам и винаги когато съм притеснена за нещо или много неща ми се струпват на главата започвам да си представям, че се намирам в друга държава. Например в Дубай. Колко пари ще ми трябват, за да стигна до там е съвсем друга тема. Но мечтаейки си за пътуване се успокоявам.

 

Следва продължение .. 

 

WishBOX - Мечти в действие!