ВходВ цитати... Джони ДепПубликувано на: 09.02.2014

Подбрал: Васи Василева 

 

 

 “Хората казват, че правя странни избори, но те не са странни за мен. Моята болест е, че аз съм очарован от човешкото поведение, от какво се крие под повърхността, от световете вътре в хората.

 

 

Джони Деп е роден в градчето Оуенсбъроу, щат Кентъки, САЩ. През ученическите си години Джони започва да се занимава с музика и свири на китара в различни училищни банди. Родителите му се развеждат, когато той е на 15 години, а недълго след това Джони напуска училище.

 

 

“Като тинейджър бях толкова неуверен. Бях типът човек, който никога не се вписва, защото никога не се осмелява да избере. Бях убеден, че нямам абсолютно никакъв талант. За нищо. И тази мисъл ми отне всички амбиции също.”

 

“Никога не съм се осмелявал да мечтая, че ще стигна толкова далеч и ще се задържа толкова дълго. Мисля, че зародишът на ниското ми самочувствие е кошмарното ми детство. Училището беше абсолютно мъчение. Често се местехме. Сменил съм 35 къщи до 15-ата си година. Чувствах се като аутсайдер. Винаги бях странникът – новото момче, детето, което никой не познава и с което никога няма време да се сприятели.

 

 

За първата роля на Джони Деп му помага Никълъс Кейдж, който решава, че Джони има бъдеще като актьор и го запознава със своя агент. Джони използва парите от хонорара и за пръв път в живота си отива на уроци по актьорско майсторство в Loft Studio, Лос Анджелис. Джони Деп успява да получи малка роля във филма на Оливър Стоун “Взвод” (Platoon), който по-късно е отличен с награда Оскар.

 

 

“Има четири въпроса от значение в живота… Какво е свято? От какво е направен духът? За какво си заслужава да живееш? И за какво си заслужава да загинеш? Отговора на тях е един и същ. Само любовта.”

 

“Казано честно, да си грозен е по-приятно от това да си красив, защото се запазва за по-дълго и липсва напрежението от това, че трябва да запазиш красотата си.”

 

 

През 1990 г. той участва във филмите “Едуард Ножиците” (Edward Scissorhands) и “Cry-Baby”. Постепенно Джони Деп започва да получава по-често предложения за участие в нови филми. За играта си във филма “Едуард Ножиците“, Джони е номиниран за награда Златен Глобус.

 

 

“Като чета някой сценарий, си представям как ще го изпълня. Той е скелетът на тялото, останалото - месото и кожата - е от мен. Разговарям с режисьора, после правя каквото ми харесва. Ако на него това не му допада, играя, докато той не каже: "Сто-о-п".”

 

 

Джони взима участие в много филми, но може би най-популярната му роля ще остане тази на Джак Спароу в четирилогията “Карибски пирати”.

 

 

“Животът е доста добър и защо да не бъде? Аз съм пират все пак.”

 

“Не претендирам да бъда странен капитан. Просто правя това, което правя.”

 

“Не съм сигурен, дали съм възрастен все още.”

 

 

Джони Деп има дългогодишна връзка с френската певица и актриса Ванеса Паради, от която има две деца.

 

 

“Всичко, което съм правил до 27 май 1999 г. беше вид илюзия, съществуваща без да живее. Дъщеря ми, раждането на дъщеря ми ми даде живот.”

 

“Какви ли не неща може да чуе човек за себе си. Може би пък наистина съм луд!”

 

Ако това ти беше интересно прочети и:

 

В цитати... Оскар Уайлд

В цитати... Никола Тесла

В цитати... Салвадор Дали

В цитати...  Куентин Тарантино

В цитати... Стив Джобс

В цитати... Дъглас Купланд

В цитати... Марк Твен

В цитати... Уолт Дисни

В цитати... Тери Пратчет

В цитати... Майкъл Джаксън

В цитати... Стивън Фрай

В цитати... Джордж Р. Р. Мартин

В цитати... Майкъл Фелпс

В цитати... Уилям Шекспир

В цитати... Коко Шанел

В цитати... Ерик Клептън

В цитати... Том Круз

В цитати... Опра Уинфри

В цитати... Джон Ленън

 

WishBOX - Мечти в действие!