Вход"Летях хиляди километри над Варшава, за да направя снимки, които никой не е правил преди"Публикувано на: 12.12.2015

Превод: Съни Димитрова

 

Това, което ще ти представя е разказа на един амбициозен фотограф, наслаждавай се на амбициите му. 

 

"Аз съм 22 годишен фотограф, от Варшава, Полша, фотограф снимащ гледките на града от покривите на най-високите небостъргачи. Варшава има трагична история - преди 71 години е изгорена, до пепел, след Втората световна война през 1944. Сега след всичките тези години, се превръща в горд, голям метрополис.

 

Преди няколко месеца осъзнах, че Варшава няма снимки, които да са снимани така, че да се вижда абсолютно цялата територия, или пък снимки, които да са правени през нощта. Изведнъж да направя това за първи път стана моята мечта. Направих малко проучване за моите снимки обхващащи цялата територия на Варшава. Оказа се, че, за да ги направя трябва да летя в територия стриктно контролирана от много институции, също така ми бе нужен и хиликоптер с два двигателя, за да стигна до там. След известно време намерих спонсор, който да си позволи едночасов полет. (който струва повече от 2 500 щатски долара) След това един човек от едни Полски сайтове, които помагат чрез парични средства, ме покани да започна кампания там. Благодарение на 66 човека склонни да ми помогнат, спонсорите Coca Cola Poland, InterLeones, и Enigma SOI, намерих парите за следващия час летене, и то за три дни! 

 

 

Сдобих се с пари за почти три часа летене и най-доброто оборудване на Канон. Направих два полета - единия през деня, а другия, веднага след залез. Летяхме над любимия ми град и направих снимки какви никой до сега не е правил. Снимките изведнъж станаха много известни из Полската медия. 

Чрез работата ми се опитвам да покажа на хората в Полша, както и на тези из целия свят, красотата на Варшава. За мен историите на тези фотографии е също разказ за сбъдването на мечтите и силата на една, едничка идея, която може да афектира толкова много хора. Никога не съм вярвал, че е възможно."

 


 

Източник: http://www.boredpanda.com/

 

WishBOX - Мечти в действие!