ВходЧестит ден на доброволеца!Публикувано на: 05.12.2015

Автор: Съни Димитрова

Снимка: Уча.се


Днес, 5 декември, всички добри хора, които се наричат доброволци имат празник, защото днес е денят на доброволеца!

 

Доброто, което е нещо изключително важно, а вече изчезващо на този свят, рядко може да го срещнеш, за съжаление. Та това, за което ще говорим днес е: колко хубаво е да си доброволец и да правиш добро.

 

Както и в други мои статии, в които писах за доброволческият ми клуб и за инициатвиата ни, и тук пак ще го напиша. Често пъти съм спирана или заговаряна инцидентно от хора доста по-възрастни от мен - врели и кипели в този живот, видяли какво ли не на този свят. Все казват, че добри деца нямало и че доброто вече не съществувало. Е, аз съм тук, за да опровергая всяко едно твърдение, защото докато се оглеждаш само в съседските деца - Драган, Петкан и Иван, които само "разцъкват" FIFA на PS4, много други младежи даряват усмивки и на стари, и на млади.

Направих си труда да поразгледам разни сайтчета и ето какво открих, младежи, които все още правят добро, а не са го запокитили дълбоко в сърцата си, забравено завинаги.

 

Тук можеш да видиш един страхотен проект, който се казва "Ако си дал". Този проект е на 15 годишният Мино и на един вежлив готвач на име Стефан. Стефан, който готви в ресторант дава оставащата храна на бездомните хора като за тази цел са поставени хладилници на места из България. Така всички хора в нужда са способни да се нахранят.

Няма как да подминем и инициативата на ПОдЛЕЗНО, които преобразяват подлезите в София и правят от неприятното, приятно.

 

Инициативи много - усмихнати хора, още повече! Искам да кажа нещо на всички доброволци. Бъдете винаги така усмихнати, заредени с доброта, топлота и любов и най-важното - не забравяйте да разпръсквате цялата тази любов, доброта и топлота из целия свят! Честит празник!

 

WishBOX- Мечти в действие!