ВходНещата, които исках да кажа на мъжа, с който ще си прекарам животаПубликувано на: 04.12.2015

Превод: Сиси Василева

 

В първите дни на новата чудна връзка си изпълнен с радост и несравнима надежда. Възторжен и въодушевен, заедно плетете бъдещето си и сигурно ще се разгърне. Затваряте вратата на съмнението и отваряте широко ръцете си пред любовта, възможността и понятието ,,завинаги заедно‘‘. И в пространството, времето се разтваря, защото имаме всичко, което ни е нужно в света.

 

Така че силата на една връзка се изтърква или приключва трагично – смърт, развод, изневяра-влачиш се напред в тъмното, опитвайки се да възвърнеш загубеното време, усещайки тежестта на съжалението и хвърлени шансове. Мислиш, че има толкова неща, които все още не сте преживели. Има толкова много неизказани неща.

 

Имах предчувствие, че бракът беше обречен на провал в момента в който помолих за мраморни плотове и вместо това завърши с кафяв гранитогрес. С това, обаче, бях вързана на възел и бях бременна в третия месец с детето ни.

 

Съпругът ми, архитект по професия, твърди, че знае всичко, от вътрешната структура на нашия моделиран дом до вътрешната изработка на сърцето ми. Като алфа жена, която не е била използвана, даваща на някой друг, когато се стигне до решение в живота, както големи така и малки, сблъсъците между нас ще нараснат толкова огромни, че в крайна сметка стават непоправими като отрязан мост.

 

Останах огорчена и възмутена, когато се отказах да опитвам да насоча кораба. Той, интроверт, беше оставен объркан и студен от вродените различия в нашите личности.

 

След време частично изцели болката,причинена от раздялата ни, тези неща съм оставила недоизказани, разпенващи се до повърхността с такава спешност, че трудно бих могла да оставя химикалката си. Ако и ти също ще минеш през развод или раздяла знай, че никога не е късно да говориш от това място, където той или тя те е докоснал веднъж: сърцето ти.

 

Ти изразяваш любовта си по начини, които ми отнема време да ги разбера

Тих и привидно отстранен, съпругът ми показваше, че любовта може да бъде дадена в мълчание и обожание в покой. Това е цялото присъствие, което има значение.

 

Научих най-великите уроци в живота от теб

Без невероятното влияние на съпругът ми, все още щях да търся някой, който ще ме спаси. Той ме научи, че Аз и само Аз мога да се спася.

 

Любовта няма граници

От географска гледна точка, на хартиен носител, както и на твоите приятели и семейство, можеш да бъдеш един от друг. Но истинската любов, дори ако не работи в традиционния смисъл на думата, продължава да съществува.Такава привързаност не изчезва, тя само се измества.

 

Улови мига

Чрез раздялата ни, осъзнах, че да елиминираш ‘‘утре‘‘ от нечия лексика е да живееш пълноценно. Хвани това, което имаш днес и обичай с всичките си сили и календара ще ти гарантира утре.

 

Обожавам детето вътре в теб

Фокусирайки се върху кариерата му и ролята като баща, съпругът ми не беше склонен да дава свобода често. Но когато го направи, се появява жизненост и чувство за хумор. Може да е бил притеснен когато тази страна се появи, но аз се наслаждавам на всяка една минута.

 

Имаше такъв благодат в малките жестове

От това да ми направи кафе сутрин до това да ми гарантира, че имам достатъчно книги до леглото ми; когато ми е зле съпругът ми прави малки неща, за да ме опияни, утеши и демонстрира любовта си към мен. Някои от неговите милости бяха непризнати и все пак никога не останаха незабелязани.

 

Все още си толкова привлекателен, колкото в деня, в който те срещнах

Времето може да ни отвлече на сила, може да ни промени. Но красотата, която виждаме в бившите ни партньори; същността, че светлината никога не избледнява.

 

Познаваш ме по-добре отколкото всеки друг

Има няколко по-големи удобства отколкото да знаеш, че любовта ти, независимо дали той или тя е част от миналото ти или оставя във твое присъствие- познава и обожава през и чрез. Съпругът ми знаеше тайните ми, страстите ми, моят домашен любимец Пийвс и настроенията ми. Ти си този който си, той понякога сякаш казваше в тишината и това е повече от достатъчно.

 

Трябваше да ти правя по-често комплименти

Спортист, летописец, дизайнер, невероятен баща, съпруга ми притежава безброй подаръци, които често е трябвало да даде по-висока цена. Ако се върна назад във времето, щях да посоча с по-голяма честота на талантите му, че дълбоко се възхищавам.

 

Трябваше да слушам начина по който спориш

Докато бушувам, той свободно се отдръпва и това ме прави още по-ядосана и разочарована. Не мога да променя това, което съм, но продължавам напред, не мога да смеся гнева си и разбирането, че всички спорове се движат по различен начин.

 

Ще се грижа за спомените ни заедно цял живот

Първият път когато го видях. Коледните утрини с дъщеря ни. Пързаляне с кънки в езерото Тахо. Хранене в 5-звездни ресторанти по целият свят. Смеем се на добър филм, ухажваме се лигаво в леглото. Всички тези неща както и други, ще се отрази обратно  с горчива смесица на радост и носталгия, винаги държейки ги близо и скъпо до сърцето ми.

 

Съжалявам

Когато бяхме млади, мислех, че съпругът ми и аз бяхме неразрушими. Въпреки различията ни в мненията над безброй въпроси. Съжалявам за всички грешки, които направих, думите не могат да върнат болката, която създадох. Искам да му кажа, че отказвам да се приема за победена, но приемам, че времето ни заедно управлява своя курс; че аз винаги ще го аплодирам отстрани. И от там, аз казвам, благодаря ти. Ти беше моят подарък, моят партньор, най-добър приятел, сбогом!

 

WishBOX - Мечти в действие!

 

Източник: http://www.lifehack.org/