ВходМечтите стават реалностПубликувано на: 30.11.2015

Автор: Ивелина Добрева

 

В началото на учебната година те запознахме с инициативата на доброволчески клуб „Мечтите стават реалност” в град Самоков. Момичетата от клуба опаковаха книги в хартия, като закачиха единствено етикет с жанра на книгата. С парите от закупените книги, клубът зареди спешния шкаф на старческия дом в града. 

Повече за идеята и как протече самата кампания може да прочетеш тук  и тук.

 

 

 

Доброволческият клуб освен че остави усмивки по лицата на Самоковци, успя да покаже, че доброто у младежите съществува. Инициативата на „Мечтите стават реалност” бе номинирана за годишните награди Доброволческа инициатива 2015. Те ще се състоят на 2 декември в централното фоайе на Народен театър „Иван Вазов", София. Най-добрите инициативи ще бъдат отличени с почетна грамота и материална награда във формата на инвестиция в развитието на доброволците и организацията.

 

Главната инициаторка Съни Димитрова е тук, за да разкаже повече за клуба и бъдещите планове.

  Започнах с клуба напълно импулсивно, но идеята потръгна и сега ни предстои организирането на още една инициатива. Ще направим Коледен базар, където ще продаваме ръчно  изработени играчки.  Следващата цел е да дарим парите на дом за деца. Засега всичко е само план, но много скоро ще започнем да работим върху осъществяването му. 

Приемаме нови членове и който има желание може да се присъедини към клуба ни.

 

Всеки който иска да помогне в инициативата може да дари пари по банков път.

Може да се свържете с клуба „Мечтите стават реалност” чрез тяхната Facebook страница.

 

 

Екипът на WishBox пожелава успех на всички номинирани на тазгодишните награди Доброволческа инициатива 2015. 

 

 

WishBox - Мечти в действие!