ВходСексът в 12+1 въпроса и отговора - 1 частПубликувано на: 28.11.2015

Автор: Стоян Иванов

 

Имаш хиляди въпроси, но те е срам да ги зададеш. Разказвали са ти стотици истории и се чудиш каква ли ще е твоята. Знаеш, че първият път трябва да е специален, чувствен и романтичен. Та нали се помни за цял живот. Време е да направиш незабравим твоя първи път, защото ти предстои да научиш отговорите на най-задаваните въпроси.

 

 1.Боли ли, когато правиш секс за първи път?

Не е изключено. При много жени е болезнено, но болката не е необичайна или непоносима. При мъжете болката е по-скоро емоционална, защото те осъзнават,че не са толкова старателни, колкото са се надявали, че ще бъдат, или не успяват да се контролират, както са очаквали.

 

Но ако и момичетата, и момчетата научат предварително нещо повече за секса от родителите, приятелите и книгите, ще избегнат евентуални изненади. Преди да вземат съдбоносното решение за себе си, момичетата може да започнат да правят различни упражнения или да спортуват, за да увеличат еластичността на девствената си ципа. Това ще намали болката при проникване. И най-важното - опитай да се отпуснеш. Притеснението и нервността са твои врагове. Те стягат мускулите и това предизвиква болка.

 

2.Какво да очаквам от първия път?

Безпокойство, любопитство и нетърпение нещо да се случи. Също болка и/или удоволствие. Може би дори разочарование. Или пък никаква промяна в поведението ти и възприятията ти за света (както може би си очаквала). Не залагай много на първата нощ и се отърси от желанията за луксозна хотелска стая, свещи и шампанско.

 

Защото любовта може да те връхлети на най-неочакваното и най-неромантичното място - от апартамента на някой приятел по време на купон до задната седалка на колата. Ако той е по-опитен, позволи му да те води и показва. Ако и двамата го правите за първи път, то със сигурност няма да прекарате най-забавната си нощ. Приемете всичко случващо се с чувство за хумор и мисълта, че и двамата сте неопитни, а това е един добър старт. Естествено при затруднения най-лесно е да ползвате лубрикант.

 

3.Как да превърна първия път в „наистина страхотен секс“?

Няма определена рецепта за това, защото сексът не се подчинява на правила. Това, за което трябва да ти пука, е дали ти се чувстваш добре. Това усещане трябва да продължи и след като се събудиш на сутринта. А не да се притесняваш дали не си се повредила нещо, дали не си забременяла или той ти е лепнал някаква болест. Замисли се за противозачатъчни и практикувай безопасен секс - задължително с презерватив.

 

4.Кога през деня трябва да го направя?

Кога правите секс, няма значение. Важното е и двамата да се чувствате комфортно. Някои предпочитат да го направят на зазоряване, други на залез слънце, трети през нощта. По-важно е колко време ще си отделите, а за първия път е необходимо много време. Идеалният вариант е това да стане през някой уикенд. Освободете си не само деня, но и нощта.

 

5.Трябва ли да пия или ям нещо преди секс?

Избягвай тежката храна, защото от нея ще ти се доспи. Хапни нещо леко. И не пийте много алкохол. Той ще свали всички табута, ще затрудни неговата ерекция и ще ви накара да прекарате повече време пред тоалетната чиния, а не в леглото.

 

6.Къде трябва да го направя?

Да намериш най-подходящото място е много трудно. Автомобилите не са достатъчно големи, пустите поляни и плажове са пълни с насекоми, пясък и случайни минувачи. Така че леглото си остава най-доброто решение. Особено ако имаш самостоятелна стая и банята е наблизо. Вземете си душ заедно! Ако ще правите секс, то защо да не започнете с опознаването на телата си по-рано. Не бързайте. Любовната игра не е, за да се бърза. Очаквайте продължението...

 

WishBOX-Мечти в действие!