ВходПолезни онлайн платформи за обучениеПубликувано на: 16.11.2015

Автор: Ивелина Добрева

 

Интернет е море от възможности – за обучение, забавление или убиване на време. Тук са събрани пет полезни сайта, които могат да помогнат за училище, университет или просто да те улеснят в научаването на нещо ново.

 

        1. FutureLearn 

  FutureLearn е платформа за онлайн курсове на различни теми. В зависимост какво харесваш – като започнем от литература, медия или педагогика и стигнем до технологии, математика и точни науки. Тук може да намериш полезни съвети и идеи, а курсовете се организират от университети от цял свят. Ако преминеш даден курс – получаваш сертификат.

  

        2. Кан Академия 

 Кан Академия е образователна организация, която засяга учебния материал от 1 до 12 клас. Разполага с подготвителни материали за висши заведения и много любопитни уроци за обща култура. Може да се използва както от ученици, така и от учители, които да следят резултатите на учениците си и да им пращат още материали при нужда, а също и от родители, които да следят успеха на децата си. Полезна е за всички!

 

        3. Българска история

„Българска история” е организация, чиято  основна цел е съхраняването и популяризирането на българската история. В него ще намериш уроци, документални филми и книги, създадени и написани от екипа на „Българска история”, които ще ти помогнат в процеса на учене. И не само.

  

       4. Englishtips 

EnglishTips е руски сайт, в който може да намериш аудио книги, учебни помагала, учебници за подготовка за сертификатни изпити и много други полезни материали. Нужна ти е само регистрация.

 

      5. AgendaWeb 

AgendaWeb е онлайн платформа за изучаване на английски език. Сайта е разделен на различни категории с упражнения – за деца, начинаещи и напреднали. Може да намериш книги, песни, видеа и много различни помагала, с които да се упражняваш и да усъвършенстваш езика. 

 

 

WishBox - Мечти в действие!