Вход5 мотивиращи филма, които задължително трябва да гледашПубликувано на: 15.11.2015

Автор: Лиза Млечкова  

 

Преди няколко дни, докато гледах „The pursuit of happiness”, бях до такава степен завладяна от него, че се вдъхнових да споделя с теб няколко филма, които ще те мотивират да следваш мечтите си.

 

Като цяло филмите се делят на няколко вида – такива, които ни карат да се смеем, да плачем или онези, които ни подтикват да размишляваме върху тях дори след гледането им.  Мога да кажа, че такива филми си заслужава да гледаме безброй пъти, защото след всеки следващ успяваме да открием нещо ново, което не сме успели да забележим в предишните. Те не само ни разгръщат някаква завладяваща история, но и ни карат да се замислим върху живота си, мечтите  и най-вече нас самите. А сюжетът им остава в съзнанието ни доста време след преглеждането им.

 

Приготвила съм ти 5 от любимите си филми, за които със сигурност ще намериш време и чието гледане определено ще бъде в твоя полза.

 

1. “The Intouchables”

 

 

 

 

Както предполагам си забелязал, противоположностите се привличават. Главните герои Филип и Дрис са идеално доказателство за това. Те са хора от напълно различни светове – единият е беден, живее в голямо семейство и има безброй проблеми, но въпреки това успява да намира положителното в живота си, другият е богат аристократ, притежаващ всичко, но чувстващ се наистина самотен и неудовлетворен. Когато съдбата ги среща, те успяват да преодолеят различията си и по този начин научават за себе си неща, за които дори не са и подозирали. Филмът е доказателство за съществуването на истинското приятелство и за това как то може да промени живота на всеки един от нас по неузнаваем начин.

 

 

2. “The theory of everything”

 

 

 

Трябва да призная, че филмът ме заинтересува с това, че е вдъхновен от живота на Стивън Хокинг. Историята за живота на известния учен е представена по толкова интересен начин, че би заинтригувала дори човек, който не е запознат с нея.  В продължение на гледането на филма бях обзета от чувството, че този човек наистина заслужава да живее и да получи това, което иска, защото макар вероятността живота му да продължи едва няколко години след откриването на болестта му, неговото желание се противопоставя на очевидните факти. Той показва на всички, че човешкия дух наистина може да бъде несломим.

 

 3. „Forrest  Gump”

 

 

Според мен, един от най-добрите филми на всички времена. Той е трогателен, на моменти смешен, но в крайна сметка показва жестокостта на реалния живот. В него се разгръща историята на главния герой Форест Гъмп, който макар и не е особено умен, интелигентен, нито пък отличаващ се с външния си вид, успява да ни накара да повярваме в себе си и мечтите си. С простотата си и желението си да прави единствено добри дела, Форест Гъмп не осъзнава как се превръща в един наистина успешен човек, осъществил мечтите си, но в същото време запазил себе си като личност и не се поддал на жестокостта, управлаваща света.

 

 

4. “The Shawshank Redemption”

 

 

Филмът е екранизация на романа на Стивън Кинг. Енди-напълно обикновен човек, работещ като вицепрезидент на банка, се оказва зад решетките, след като погрешно е обвинен в убиването на жена си и детето си. След тези най-неочаквани обстоятелства, той прекарва 30 години от живота си в един от най-строгите затвори – Шоушенк. И въпреки това, филмът не е нито песимистичен, нито пък съсредоточен върху живота на затворниците. Всъщност целта му е да проследи отношенията между хората. Енди представя един нов поглед към света и подарява на затворниците надеждата, която повечето от тях вече отдавна са изгубили.

„Това е единственото нещо, кето не могат да ни отнемат. Тя е част от душата ти и принадлежи еднствено на теб.”

 

5. „The pursuit of Happyness”

 

 

Ии като последен, няма как да пропусна да спомена филмът, който ме завладя до такава степен, че не бих имала нищо против да го гледам отново и отново. Ако някога си се питал как хора, започнали от нищото, постигат онова, струващо се невъзможно на повечето от нас, то този филм е точно за теб.

 

Уил Смит в ролята на Крис Гарднър е длъжен да се грижи сам за сина си, опитвайки се да го направи щастлив. Когато му предлагат 6 месечна стажировка в брокерска фирма, той няма как да откаже, но проблемът е, че ще трябва да намери някакъв начин да се издържа през това време.  Безсмислено е да казвам, че филмът е изключителен сам по себе си. Той показва волята и стремежа на човек да постигне мечтите си и да се противопостави на трудностите, които го очакват по пътя на осъществяването им.

 

WishBOX-Мечти в действие!