Вход15 признака, че правиш добро в живота си, дори когато си мислиш, че не е такаПубликувано на: 16.12.2015

Превод: Сиси Василева

 

Нека си го кажем, понякога живота го чувстваме като че ли се разпада по шефове. Може би си загубил работата си, брака ти се е провалил или не си минал изпитите и сега се чувстваш безпомощен и победен. Уинстън Чърчил е казал: ‘‘Успехът е преминаването от провал на провал без да губиш ентусиазъм‘‘. Днес искам  да напомня, защо дори когато може да изпитваш провал, ти категорично не се проваляш. Това са 15 признака, които ти показват, че се справяш добре в живота, дори когато не мислиш така!

 

1. Ти си живял и научил

Никой не е казал, че животът е лесен и същевременно неравностите могат да болят, но надпреварата си струва. Спомни си за провалите и пораженията. Трябва да знаеш, че за всичко си има причина и част от плана. Всяка трудност те е довела до там, където се намираш днес. Всеки опит оформя прекрасната личност, която си. Продължавай да се движиш напред с вяра, надежда и обич, знаейки, че всеки опит те е научил на това, от което се нуждаеш, за да си този, който си роден да бъдеш.

 

2. Имаш комфортно легло, в което да спиш

Никога няма да забравя едно интервю направено на NPR. Майката на младия Хаити разказа историята ѝ. Имаше малки деца, които постоянно се чудеха кога ще бъдат в състояние да ядат и да ходят на училище като всички останали деца. Това, което ми повлия най-много от историята беше механизмите им на спане: всички лягат на мръсният под и през нощта, ако вали всеки става, взима това, което е останало от тяхното ,,легло‘‘ и се мести на сухо място. Тази история ми даде ново разбиране за леглото ми и се надявам и за теб да е така!

 

3. Стремиш се да си по-добър

Фактът, че се чувстваш малко надолу, защото не си постигнал това, което искаш показва, че си опитал. В голямата схема на нещата, винаги се стремим да бъдем по-добри толкова дълго колкото може да продължи правиш това. Щастието, успеха и любовта идва и се отказваш. Айнщайн е казал: ,,Не е това, че съм толкова умен, а това, че оставам с проблемите по-дълго.‘‘ Дръж се и не спирай да се стараеш да бъдеш всичко, което може да бъдеш!

 

4. Ти имаш/имаше работа

Както и да го погледнеш, все още е печеливша ситуация за теб. Ако имаш работа: слава! Пази го и знай, че си богато благословен. Ако наскоро си загубил работа, не се тормози! Имал си работа преди, можеш да получиш всичко отначало. Може би това е възможност да правиш това, което наистина обичаш да правиш. Продължавай да търсиш, надяваш и знай, че можеш да постигнеш привидно невъзможното, ако работиш здраво и вярваш, че можеш.

 

5. Знанието е на една ръка разстояние

В този ден и възраст, ти можеш да научиш всичко, което искаш. Знанието е наистина в ръцете ти! Тъй като знанието е сила, изземване и помага в преследването на мечтите ти. Възполвай се от възможностите, които се явяват на пътя ти.

 

6. Имаш храна, която да ядеш

Понякога повече отколкото трябва. Храната е толкова пренебрегнато благословение, но ако пропуснеш няколко часа че започнеш да чувстваш необходимостта от нея. Отдели време да се насладиш на следващото хранене, каквото и да е, вкуси с удоволствие всяка хапка и си спомни, че щастието се намира там, където се наслаждаваш на простите неща от живота като ядеш парче пай.

 

7. Имаш силата да избереш

Аристотел е казал: ,,Достойнството никога не е случайно. Винаги е резултат на високото намерение, искрени усилия и интелигентността. Представлява мъдър избор на много алтернативи-избор, не случайно, определяш съдбата си.‘‘ Трябва ли да кажа нещо повече? Поискай си власт, за да избереш.

 

8. Ти си изпитвал любовни пеперуди или нещо подобно

Ааа! Да бъдеш влюбен…да чувстваш цялото ти тяло буквално да реагира на този момент, когато можеш просто да откраднеш един поглед от който, който си заслепен. Усещайки като природно надарен човек, страстен миг ще ти даде спомени, която останат за цял живот. Ти си отвъд благословението да чувстваш такъв величествен момент!

 

9. Имаш чиста вода

Това не трябва да се пренебрегва. Гледал ли си Bear Grills и всичките му отчаяни ходове, за да получиш само няколко унции мътна вода? Има хора, които не вървят без вода, защото имашоу за оцеляване, но вместо това, защото е тяхната сурова реалност. Около 783 милиона хора нямат достъп до чиста вода по целия свят. Бъди благодарен и напълно наясно, че се справяш добре в живота, дори да не мислиш така.

 

10. Имаш мечта

Независимо каква е мечтата ти, тя е твоя! Имаш възможността да я прегърнеш и създадеш. Не се отказвай от мечтаенето или мечтите ти. Те са това, от което са съставени най-добрите неща в живота.

 

11. Твоето щастие е истинско

Имаш силата да избереш щастие за живота за всичко, което правиш и при всякакви обстоятелства. Щастието ти се определя от дали не си в състояние да  разпознаеш и възползваш от възможностите да се чувстваш радостен. Може да бъде нещо толкова просто, като да се наслаждаваш на смеха на дете.

 

12. Имаш дрехи, които да облечеш

И понякога твърде много опции, които измислят производителността ти, но това е друга тема. Крайната граница е, че не е нужно да ходиш гол по улиците или незадоволително облечен. Можеш да се насладиш на благословението на подходящото облекло за всеки  повод и имаш възможността  да предпазиш тялото си от външни влияния. Наистина, животът ще бъде много студен без дрехи.

 

13. Имаш възможност да прощаваш

Може ли да си представиш свят без прошка? Нищо на света, просто твоят живот! Представи си колко затънал, горчив и нещастен ще бъдеш ако нямаш възможността да прощаваш грешките на другите, както и своите собствени. Ще бъде почти невъзможно да живееш и най-много ще бъде кошмар да се движиш в живота, когато са изникнали трудности. Имаш уникалният дар да прощаваш и продължаваш напред.

 

14. Вярваш в нещо по-върховно от теб

За всички пъти, в които си попаднал в собствения малък свят и се давиш детски басейн житейските ти проблеми, имаш възможността да се върнеш назад и да осъзнаеш, че има нещо по-голямо, отколкото да живееш за себе си. Дали това е Бог, семейството ти или приятели, можеш да вярваш, че целта ти е да постигнеш нещо, което ще бъде за доброто на всички или ще донесе слава на Бога ти.

 

15. Имаш възможността да създадеш глобални приятелства

В днешно време, най-добрият ти приятел може буквално да бъде на 5 хиляди мили от теб, но все още да се наслаждава на красотата на приятелството ви. Имаш уникалната способност да познаваш човек в почти всички страни. Това е нещо, което никой в другите поколения преди 1900 не е бил в състояние да го направи. Що се отнася до мен глобалната ти способност да се сприятелиш е знак,че се справяш добре в живота, дори да не мислиш така.

 

Източник:http://www.lifehack.org

 

WishBOX - Мечти в действие!