ВходТалантите на България - Борис АтанасовПубликувано на: 09.11.2015

Автор: Ивелина Добрева

 

Борис е на 17 години от град Русе, а това, което го отличава от връстниците му е изключителният талант и усетът към изобразителното изкуство, които неоспоримо притежава. Прави първите си стъпки в рисуването от 7 годишен. По-късно продължава да развива таланта си в ателието на преподавателя по рисуване и от тогава изобразителното изкуство става основна част от живота му. От малък посещава пленери (от френски – рисуване на открито), а след почти всеки пленер картините му намират място и в организираните изложби. 

 

 

Описва себе си като индивидуалист и импулсивен.  Когато го попитах какво значи за него изкуството той отговори: “Изкуството е танц над бездната." Така казва моят учител по рисуване и аз силно го подкрепям. Когато започна една картина, аз знам крайната си цел, но обратите които картината ще претърпи докато рисувам са ми неизвестни. В процеса на рисуване, те малко по малко се разкриват.

 

"Общество"

 

 

 

 

 

 

Освен с рисуване, Борис се занимава и с актьорско майсторство.  

В актьор се превърнах по случайност. Едва началото на осми клас баща ми ме запозна с преподавателите на трупата “Артисимо”, в която израснах. И така случайно и непринудено, сцената се превърна не само в  моят втори дом -  тя стана част от мен.

 

 

 След завършването си Борис иска да замине във Великобритания и да учи актьорско майсторство.  Въпреки това, платното и боите не остават на заден план. Амбициите му продължават с бъдещото изучаване на живопис и то не къде да е, а в люлката на Ренесанса – Флоренция, Италия.

 

Освен всичките му хобита, любителски се занимава с аналогова фотография и има собствен канал в Youtube, където качва клипове на различни теми.   В момента работи и върху свой проект: късометражен филм за процеса на рисуване на дадена творба.

 

Ако ти харесват картините му или искаш да се свържеш с него можеш да го намериш във Facebook  или Youtube.

 

 

WishBox - Мечти в действие!