ВходТънката граница на любовтаПубликувано на: 11.11.2015

Автор: Сиси Василева


Има разлика между влюбване и обичане. Както и между обичане и харесване. Ако харесваш едно цвете ще го откъснеш. Ако го обичаш ще го поливаш всеки ден. Ако си влюбен ти безразсъдно си повлиян от чувства и емоции и не може да видиш реално ситуацията. Виждаш даден човек всеки ден и сърцето ти се разтопява. А осъзнаваш ли защо? Защо обичаш този човек? Любовта е твърде образно казано. Обичта крепи връзката. Защо? Защото е осъзната. Когато и двамата се обичате и имате хармония помежду си тогава е истинската връзка. Повечето още не подозират каква е истинската любов.

 

Влюбването е един процес, през който ти приемаш абсолютно всичко в даден човек. Недостатъците дори не ги виждаш. Любовта трябва да започне осъзнато. Да знаеш всичките му черти. Да се радваш на присъствието му и да си разтревожен когато има проблем. Често в живота се случва някой да е влюбен и в замяна да не получава същите чувства, а само симпатия. Да се срещнат двама човека не е така лесно. Не се отнася само до срещи, а до разбиране, толеранство и уважение. Връзката не се гради просто като: ,,Той/тя ми е гадже.‘‘ Трябва да чувстваш този човек като близък приятел, не само като термина гадже.

 

В живота ако пропуснеш възможността да бъдеш с подходящия човек за теб значи няма да си удовлетворен до края на живота си и няма да си чувствал истинската любов, която да бъде споделена. Но разбира се ако си уверен в това , че е взаимна. Да обичаш някого означава всеки ден да се бориш за този човек. Събуждаш се и си повтаряш наум защо си избрал този човек. В определен момент се явява едно затишие. Някой от двамата намалява чувствата си, заради дадена ситуация. Но най-силна е връзката когато даден човек изпитва чувства и другият се бори за него всеки ден. И двамата трябва да си дадете любов без да искате нещо в замяна.

 

 ,,Постоянен в Любовта и постоянно влюбен са две различни неща.‘‘- Волтер

Вярно, че в един момент ще се появят и трудните моменти. Понякога не всичко е вино и рози.

 

,,Най-много страдания в живота ни причиняват не тези, които мразим, а тези, които обичаме.‘‘ - Йохан Кристоф Фридрих Шилер

Но само близките ти могат да създадат две противоречиви чувства – любов и раздразнение. Взаимоотношенията се делят на три слоя. Първият е любовта. Вторият е раздразнение, а третият – омраза. Това е един кръговрат в който когато се разклати първият слой и тръгне към вторият и го разруши остава само последният. И ако сам не го балансираш няма да усетиш любовта в сърцето си. Наблюдавай собствените си чувства на кой слой стоят.

 

,,Обичайте се и ще бъдете щастливи. Толкова е просто и толкова трудно.‘‘ -Михаел Льониг

Да подадеш ръка, другият да я приеме и да извървите заедно по пътя трябва да бъде с взаимно съгласие. Понякога хората се разделят. На мястото им застават по-добри хора. Раздялата помага да научиш поука за самият себе си. Но никога не трябва да съжаляваш за нищо. В един миг всичко може да изчезне. За това цени настоящето и това, което имаш. Дори и този, към когото изпитваш чувства те ядоса, веднага спираш да правиш каквото и да е си представяш, че вече не сте заедно нали? Тази дума любов е необятна за повечето хора и за това ги е страх да я усетят.

 

,, Любовта не е само чувство, защото чувствата рано или късно умират, по своята същност тя е действена, тоест действие, изкуство, което повечето хора си мислим, че владеем, но не е така.‘‘ – Еврих Фром. Той посещава една от книгите си на любовта: Изкуството да обичаш.

Понякога има дни, в които нямате възможност да се видите, а много искате. Ако се виждате често по много време е нужно от време на време да останете и сами. За да почувствате липсата на този човек. Времето в което сте разделени ви помага за вашата връзка. Така че не се ядосвайте, че не можете да излезете някъде заедно. Защото хората сме създадени на едно условие. Когато прекарваме повече време с даден индивид започваме да се дразним. И когато има почивка на моменти помага за балансирането на взаимоотношенията ни.

 

,,Кратката раздяла действа оздравително…’’ — Венцеслав Константинов

Факт е, че сме създадени да живеем с любов. Ако не познавахме това изкуство какво щеше да стане със света? Тя е световна сила, която всеки един се нуждае от нея.

 

,,Колко спокоен би бил животът без любов! Колко безопасен, безбурен... и колко скучен!‘‘ — из филма "Името на розата"

За това следвай тази противоречива фраза: Обичайте се и ще бъдете щастливи. Сърцето ти трябва да търси място, в което да изпитва хармония и радост. Не забравяй, че може и да не подозираш, но се намира човек, който не би споделил това, което чувства. Но е изпълнен с вярност и обич към теб.

 

,,Някъде има някой, който мечтае за твоята усмивка и в твоето присъствие открива смисъла на живота си, така че когато си сам, помни това - някой, някъде мисли за теб.‘‘

 

Открий баланса в тънката граница на любовта и обичай.

 

WishBOX - Мечти в действие!