ВходКак да станеш герой.. още утре!Публикувано на: 13.06.2015

Доброволчеството в социалната сфера е разпространено навсякъде по света. Нещото, което може най-много да ни радва е това, че и в България подобни каузи се развиват и работят с доброволци все повече и повече.

Начините да помогнеш по собствена воля и желание на дадена кауза са много. А и самите каузи не са никак малко. Именно това е най-прекрасното в цялата работа.

Имаш свободата да избереш с какво да се занимаваш без да искаш парично заплащане. В замяна ще получиш нещо, което парите не могат да ти осигурят – знание, опит, нови умения, безценни контакти, а защо не и приятели.

 

Да прекарваш времето си в дейности, които са ти приятни и полезни; дейности, които ти помагат да се развиваш и забавляваш по едно и също време – как да не заспиваш удовлетворен от себе си в такива дни?! А през цялото това време имаш прекрасната възможност активно да участваш в Промяната!

Промяната на общността, средата, организацията, взаимоотношенията. Защото не става въпрос за бизнес, тук говорим за каузи. Без значение дали искаш да бъдеш доброволец или да набираш доброволци, можеш да бъдеш сигурен в едно – по този начин си осигуряваш здрава връзка между хората, които правят добро и тези, които имат нужда от добро.

 

Днес ще те запознаем с TimeHeroes – една платформа за доброволчество и правене на повече и повече добро. Там ще намериш идеи как да превърнеш времето и уменията си в суперпозитивна сила, как да станеш герой в обществото си.

 

Имаш 3 опции:

 

1. Ако си герой, който иска да се включи в мисия, разглеждаш какво има активно в момента, регистрираш се в системата и се записваш за тази, която ти харесва. Помагаш и трупаш точки и медали, а кариерата ти на супергерой се изстрелва нагоре.

 

2. Ако си герой, който иска да помага чрез уменията си, отиваш в секция „Таланти“ на сайта на TimeHeroes и създаваш "талант". Ако някой се нуждае от теб, ще ти пише. На практика ставаш хем герой, хем талант. Гениален си.

 

3. Ако си личност или организация, която има нужда от помощ, попълваш форма на сайта. Така ще създадеш мисия. Ако отговаряш на критериите ни, тя ще бъде публикувана.

 

Най-ценният ресурс на един човек е времето, а щом искаш да помогнеш, отделяйки от собствения си най-ценен ресурс, значи си герой, значи ще бъдеш запомнен, значи ще промениш света към по-добро!

 

Спри да мечтаеш, гледайки отчаяно и замислено през прозореца! Включи се в кауза, бъди добър, направи промяната СЕГА!

 

WishBOX - Мечти в действие!