ВходПървият Софтуерен университет в България вече е факт!Публикувано на: 04.02.2014

 

Най-важен за теб е практическият опит? Смяташ, че количество без качество не дава никакви резултати? Искаш да бъдеш истински професионалист в софтуерната индустрия и да подсигуриш развитието си в тази посока?

 

Софтуерният университет вече е факт и всичките тези въпроси намират своите отговори именно там - в кв. Хаджи Димитър, на ул. “Васил Кънчев” 26, Бизнес сграда “Стефан Караджа”, етаж 4, където на 16 февруари 2014г. ще бъде открит първият в България университет за практическо обучение на софтуерни инженери!

 

Кой може да се запише?

 

„Ние, в Софтуерния университет, вярваме в ученето през целия живот“ – пишат на уеб сайта му създателите.

 

Всеки, който има интерес и желание, може да се запише след успешното покриване на приемния изпит. Всеки покрил изискванията от приемния изпит има свободата да се запише за ниво #1, независимо дали е ученик, студент, или ентусиаст.

 

Изпити


Приемен изпит

 

Приемът в Софтуерния университет се осъществява чрез приемен изпит по програмиране, който ще се провежда на всеки два месеца. Изпитът е върху основи на програмирането и е с продължителност 6-8 астрономически часа. При решаването на всяка задача, кандидат-студентът качва решението си в онлайн системата и автоматично получава своя резултат от съответната задача.  C#, Java, JavaScript, C, C++ (последни версии) са сред езиците на програмиране, които могат да бъдат включени в приемния изпит. Използването на други езици за програмиране не е забранено.

 

На всеки два месеца, напълно безплатно, кандидатите без опит в програмирането може да преминат подготвителен курс, който да ги подготви за приемния изпит. 

 

Изпити

 

Присъствието на изпитите след всяко ниво е задължително. Те представляват практическо решаване на задачи или разработка и защита на практически проект на място. Явяването на изпит става само по покана от университета. При явяване на изпит се изисква документ за самоличност. На изпитите е позволено да се ползва Интернет, както и предварително подготвени или публично достъпни в Интернет помощни материали. Забранено е да се ползва чужда помощ под каквато и да е форма.

 

Стипендии

 

10% от най-добрите студенти ще учат безплатно! Те се определят поотделно при старта на всяко следващо ниво въз основа на цялостното им представяне в предходното ниво. Също така, някои фирми дават стипендии на избрани от тях студенти. Всички останали заплащат такса за онлайн или присъствено обучение или участват безплатно като наблюдатели. Обучаващите се в онлайн форма нямат право на стипендия от софтуерния университет.

 

Освен безплатно присъствено обучение стипендиантите на Софтуерния университет получават и допълнителни привилегии:

 

  • Право да работят почасово в софтуерния университет срещу заплащане
  • Право да участват като асистенти и помощници в учебния процес
  • Право да преподават извън София курсовете, които са преминали с отличие
  • Право на стажове в стартъп компании от силициевата долина
  • Специални права в дискусионните форуми на университета

 

Право на обучение по стипендия от СофтУни имат лица, които са навършили 17 години. Право на обучение като студенти в партньорските ВУЗ-ове пък, имат само лица, които са завършили средно образование или предстои да го завършат в настоящата календарна година.  

 

Учебни зали

 

Учебните зали, които СофтУни разполага към настоящият момент, побират по около 200 души. Те са оборудвани с компютърна техника според нуждите на на обученията. Студентите сами избират дали да ползват собствен лаптоп на учебните занятия и на изпитите в софтуерния университет или да ползват компютрите в учебните зали.

 

 

Новият сайт на университета вече е готов и регистрацията и кандидатстването за прием за първия випуск са отворени за всеки от вас! СофтУни предлага безплатен подготвителен курс по програмиране, който започва в края на февруари 2014г. и може да се премине присъствено или онлайн. Крайният срок за кандидатстване е 9 февруари 2014г.

 

Ако пък попадате в групата на онези ентусиасти, които имат налични умения по програмиране, можете да се запишете и направо за приемния изпит в края на април 2014г. И в двата случая трябва да подадете своите документи на http://softuni.bg/apply.

 

Повече информация за Софтуерния университет ще намерите на: https://softuni.bg

 

WishBOX - Мечти в действие!