ВходКак да се справим с носталгията за лятото?Публикувано на: 09.09.2015

Автор: Величка Иванова

 

Септември дойде, а с него и мъката по безгрижните летни дни. Лятото носи много емоции, горещи спомени и незабравими моменти, но всяко нещо има своя край. И докато чакаме лято 2016 да се зареди, трябва да намерим начин да съхраним тези топли чувства и през студения сезон.  

 

Предлагам ти няколко стъпки, за да се почувстваш по-комфортно през този сезон. Изключително важно е да си активен, въпреки че не е толкова топло, не спирай да излизаш и да се разхождаш (извън работните задължения). Това ще поддържа твоя тонус и дух.  

 

Преорганизирай гардероба си! Подреди мислите си! Извади от прашния ъгъл всички онези пухкави и удобни дебели блузки, анцузи и шалове.  

 

Посети някой магазин за здравословна храна, купи различен вид чай и потърси различни рецепти за топли и вкусни напитки. Зареди шкафа с различни ядки, които да ти дават енергия и през студения сезон.  

 

Не спирай с водата, дори и след горещините. Направи есенно почистване – изхвърли всичко онова, което те натоварва и ти пречи. Колкото по-изчистена е една стая, толкова по-добре ще се чувстваш. Създай усещане за пространство със светли и цветни пердета, избягвай тъмните тонове за тапетите и мебелите. Светлият цвят се поддържа по-трудно, но пък за сметка на това носи добри усещания и напомня на пролетта.  

 

Направи си списък с книги, които никога не си чел, но към които си изпитвал любопитство и всеки месец си прави малък подарък за душата. Тя също има нужди!  

 

Набави си шарени и цветни чорапки или терлички, които да повдигат настроението ти в студените вечери. През студените месеци хората излизат по-рядко, но това не е причина да спираш със забавленията. Един път седмично или месечно, както на теб ти е удобно, организирай винена вечер, така хем ще се отпуснеш, хем ще се стоплиш и забавляваш. 

 

Намери хоби, което те прави щастлив. Ако наскоро не си се занимавал изцяло със себе си, сега е време. Отдели време само за теб, погрижи се така, както никой друг не би могъл. Важно е да се работи ефективно, но и да се почива по същия начин.  

 

Обещавай си награди! Задай си цел и правопропорционално на нея и награда. Например, ако свършите работата, която имате за цяла седмица за три дена, ще си позволиш онази риза, за която мечтаеше отдавна.  

 

Така повишаваш мотивацията си и ще свършиш два пъти повече работа, а и няма да се чувстваш гузно, че си си позволил нещо желано спрямо вашите възможностиБъди щастлив, освободи се от лошите емоции и чувства. Всичко ще бъде наред! 

 

WishBOX- Мечти в действие!