ВходХората, които пишат грозно са по-умни от тези с красив почеркПубликувано на: 04.09.2015

Подбрал: Стоян Иванов 

 

Психолозите смятат, че по почерка може да се определят основни особености на човешкия характер. Върху начина, по който изписваме буквите влияят такива фактори като: емоционалното състояние и свойствата на нервната система.

Съществуват теории, свързани с начина на писане, които придават дори сексуално предимство на онези с лош почерк. Според други специалисти, фактът дали пишем красиво или не, се дължи на наследствеността. 

 

Много известни личности са имали грозен и неразбираем почерк. Означава ли това, че грозното писане е признак на гениалност? Специалистите не са единодушни, но ето няколко примера за гении, на които не им се е получавало да пишат красиво и четливо. 

 

Наполеон 
 
Почеркът на френския пълководец се променял около седем пъти, като с времето ставал все по-сложен и неразбираем. Наполеон е автор на един роман, чието разшифроване е създало много трудности. 

 

Бетовен 
 
Почеркът на музикалния гений Бетовен е станал причина Деветата симфония да бъде печатана цели две години след създаването ѝ, заради неразбираемия почерк на композитора. 


 
Карл Маркс 
 
Карл Маркс не е оставял разстояние между думите, което правело прочита на трудовете му истинско мъчение. 


Алберт Айнщайн
 
 
Гениалният физик се отличавал не само с грозен почерк, но и с немарливост. Записките му били целите в петна, отпечатъци от пръсти и други пречки за гладкото им четене.

 

Лев Толстой 
 
Почеркът на Толстой бил разбираем единствено за жена му, която преписала „Война и мир” няколко пъти. Според психиатъра Чезаре Ломброзо, направил анализ на почерка на великия писател, по този начин би могла да пише само жена с леко поведение и с психически отклонения. 

 

Източник: http://www.obekti.bg/

 

WishBOX - Мечти в действие!