ВходСмей се повече (+ видео)Публикувано на: 31.08.2015

Автор: Сиси Василева 

 

Смехът и добрите емоции са важна част от ежедневието ти. Всеки човек има нужда от време на време да се отпусне, да изпита безгрижие и да се смее. Нужно е да не забравяш да се смееш, защото колкото повече го правиш, толкова по-малко напрежение ще имаш в ежедневието си. При всеки е индивидуално, затова открий своите стъпки до симптома: сълзи от смях, за да подобриш живота си. 

 

Спазмите в корема, болките в мускулите на лицето и недостига на въздуха са болезнени. Причината е смехът, но всеки го обича. Пристрастяващ е и проучвания показват, че е добре за нас.

 

Когато стресът, тревогата и напрежението се увеличават, веселието избледнява и е трудно да се отпуснеш и да се засмееш. Всеки е различен. Има няколко варианта, за да разсмееш ежедневието – смях с йога, комедийни шоута, хумористични книги и други. Открий това, което най-много те кара да се засмееш. Здравето и социалната помощ на смеха, подпалва интереса на доктор Madan Kataria в Мумбай, Индия. Той вярва, че има два вида смях: 

 

  • Хумор, който изисква интелектуални и комуникативни умения. 

     

  • Външен смях, който е повече емоционален, детински и достъпен за всички.

     

      

,,Децата нямат добро чувство за хумор.‘‘ – казва той. ,,Те не се нуждаят от шеги, за да се смеят. Смеят се, защото чувстват, че им харесва.‘‘ Базиран на тази идея, Kataria развива философии, упражнява йога-смях и медитира. ,,Да потърсиш начин да свържеш външния физически смях с вътрешния емоционален смях. Това е философията на йога смехът.‘‘

 

Успешните клубове по смях изискват усилие. Има много тактики чрез езика на тялото и контакт с очите, използвани като упражнения за смях, които да премахнат умственият багаж и социалните задръжки. Смехът е заразен само с един поглед. Когато видиш друг да се смее, не започваш ли да искаш и ти да го направиш? Пробвай, разпуска напрежението. 

 

Julie Whitehead, учителка по йога, набляга върху хората, които идват на сесията да станат склонни към смях. Следвайки философията на Kataria тя казва на всеки: ,,Съсипи го, преди да го направиш.‘‘

 

 

Тялото ти не знае разликата между истинския и фалшивия смях. Доктор Lee S Bark, изследовател на психоневроимунологията (PNI) в Loma Linda University, Калифорния, участва в изработването на научни доказателства за хормоните на щастието. Той казва: ,,Смехът е като наркотик.‘‘ 

 

За това дивей, смей се повече и търси причини да се усмихваш по-често, когато имаш натоварен ден. Не е нужно да има някакъв повод. Трябва да ти дойде отвътре. 

,,Ден без усмивка е загубен ден.‘‘, така е казал Чарли Чаплин 

 

Може да видиш учителката по йога-смях тук: 

 

 

WishBOX - Мечти в действие!