ВходМладежи решени да помогнат на старчески домПубликувано на: 24.08.2015

Автор: Съни Димитрова

 

Който каквото иска да говори, аз знам едно, доброто все още съществува в сърцата на хората. И то не кои хора, ами младите.

Обвинявани, че постоянно стоят пред компютрите, че не помагат на никого, че не вършат нищо .. сега съм на път да ти покажа точно обратното.

 

Искам да те запозная с Доброволчески клуб “Мечтите стават реалност” - гр. Самоков, с него и предстоящата им инициатива.

 

Няма да видиш интервю, не очаквай интересни материали, всичко, което прочетеш ще ти бъде разказано от първо лице, защото освен това, което четеш, съм създател и на инициативата.

Разбира се имам и верен екип от помощници, още 11 работливи пчелички, които неуморно са до мен и ми помагат. Работливи пчелички на които съм изключително благодарна!

 

Ние, младите хора от Самоков решихме да помогнем малко или много на старческия дом в града ни. Инициативата ни ще се проведе на 28 август, от 12:00 до 16:00 часа, така че ако имаш път през Самоков, незабавно да минеш и покрай центъра.

Ето тук можеш да разбереш повече за инициативата, а тук можеш да разгледаш и нашата фейсбук страница.

 

Каква е тази пуста инициатива ще попиташ?

 

Ще застанем някъде на центъра и с приветливи усмивки ще чакаме нашите купувачи. Ще продаваме книги, които ще бъдат опаковани и единственото видимо нещо ще бъде техният жанр. Ако не искаш книга ще има кутия за парични дарения, а ако се чудиш дали да хвърляш старите книги .. Недей! Дай ги на нас и ние ще се погрижим те да стигнат до някоя нуждаеща се четиво институция.

Парите от книгите, които продадем и от кутията за парични дарения ще дадем за лекарства, които да поставим в спешния шкаф на старческия дом. Така при нужда старите хора ще знаят, че там има лекарства.

 

И така макар и просто тийнейджъри, ние решихме, че ще успеем. Решихме, че свят с толкова несправедливости, и то извършени от тийнейджъри, трябва да се разведри. Затова, ето ни и нас, сбъдвайки нечий мечти!WishBOX - Мечти в действие!