Вход15 доказателства за това, че водиш много по-щастлив живот отколкото си мислишПубликувано на: 23.08.2015

Превод: Лиза Млечкова

 

Когато всичко в живота ти започне да се проваля, си спомни за този списък. Долунаписаните неща са един малък повод да се гордееш със себе си.

 

1. Задаваш си въпроси. Подлагаш на съмнение някои от нещата, които правиш. Чувстваш се нещастен понякога. Това значи, че все още се стремиш към развитие и че можеш да оценяваш себе си обективно.

 

 

2. Имаш време през което да се заемеш с нещата, които обичаш да правиш. Няма значение дали това включва единствено лежане и гледане на сериали.

 

3. Не се притесняваш за това дали ще има какво да хапнеш за вечеря. Имаш достатъчно храна в хладилника и дори се чудиш какво точно да избереш.

 

4. Наслаждваш се на храната. А не я приемаш просто като жизненонебходимо средство.

 

 

5. Имаш няколко наистина близки приятели. Повечето хора обикновено обръщат внимание на количеството приятели, които притежават, но в крайна сметка осъзнават, че това по никакъв начин не влияе на отношението им с тях. В края на деня единственото от което се нуждаем, са няколко близки приятели, които ще ни обичат и приемат въпреки всичко.

 

6. Не си същия човек, който си бил преди година. Учиш, развиваш се и можеш да определиш кои са положителните и отрициталните страни в промяната ти.

 

7. Имаш достатъчно време. Може би наскоро си ходил на концерт на любимата си група, прочел си интересна книга или пък си отделил цял ден изучавайки съседния град. Няма нужда да работиш цял ден и намираш време за развлечения.

 

8. Имаш необходимите дрехи. Не се страхуваш, че може да останеш без шапка или ръкавици по време на студената зима. Имаш дори официални дрехи, подходящи за сватбата на твой приятел, например. 

 

9. Чувстваш, когато нещо не е наред в живота ти. Първата и най-важна стъпка е да разбереш какво е на път да се провали, дори и в момента да не си сигурен какво трябва да предприемеш.

 

10. Притежаваш собствено пространство. Без значение дали става въпрос за твоя собствена къща или апартамент. Достатъчно е да имаш стая, бюро или дори малък ъгъл, в който можеш да се занимаваш с нещата, които обичаш или просто да останеш насаме със себе си.

 

11. Интересуваш се от нещо. Независимо дали това са книги, филми, спорт или пък начинът, по който е създадена Земята, то те кара да се развиваш с всеки изминал ден.

 

 

12. Знаеш как да се грижиш за себе си. Знаеш колко часа трябва да спиш, за да се чувстваш добре на следващия ден, към кого да се обърнеш, когато някой разбие сърцето ти, с кого да се забавляваш и какво да правиш, когато се чувстваш нещастен.

 

13. Работиш поради някаква определена цел. Дори да си изморен, а мечтата ти се струва недостижима, важното е да я имаш и да продължаваш да се стремиш към нея.

 

14. От друга страна, не живееш единствено в мечтите си за бъдещето. Най-щастливите хора живеят в настоящето и ценят всеки миг.

 

15. Преминал си през доста трудности. Смело приемаш всяка трудност, която срещнеш по пътя си, сравнявайки я с предишните, които си смятал за непреодолими. Животът не е станал по-лесен, просто ти си станал по-умен.

 

Източник: http://thoughtcatalog.com/

 

WishBOX - Мечти в действие!