ВходАко можехме да погледнем в сърцата на другите (+ видео)Публикувано на: 21.08.2015

Автор: Цвети Петкова

 

Мислиш ли, че ако знаеше какво се случва на другите хора около теб, какво точно чувстват и какво мислят, щеше ли да се държиш с тях по по - различен начин? Този въпрос рядко си го задаваме и още по-рядко се опитваме да влезем в положението на другите хора. На хората им е по-лесно да се справят само със собствените си проблеми и да не гледат чуждите, често пъти дори не искат със своите собствени да се справят, а да не говорим, че не искат да помогнат на другите.

 

Повечето от нас не осъзнават, че понякога една добра дума или поне една усмивка могат да оправят нечий ден, да вдъхнат надежда в нечий живот. Истината е, че не е нужно всеки път да се поставяме на нечие друго място. Тайната е в това просто да сме малко по - великодушни към хората, с които общуваме. Не е нужно да навлизаме в техният живот надълбоко, да помагаме за всичко или да се обръзваме и да приемаме всичко лично, а просто да се усмихнем, когато всички други се мръщят, защото само една усмивка може да е достатъчна.

 

Искам да ти задам един въпрос на който сам да си отговориш и да помислиш над него заради себе си. Не искам от теб да пишеш коментари или нещо такова. Желая само да помислиш върху въпроса 5 – 10 минути или колкото поискаш и накрая да си дадеш честен отговор не заради друг, а заради теб. Защото това ще определи теб като човек. И, ако отговорът те смути, не се притеснявай от това. Никога не е късно да промениш нещо.

 

Ако можеше да погледнеш в сърцата на хората за 4 минути, в сърцата на другите хора, какво щеше да направиш и това щеше ли да те промени?  

 

 

WishBOX - Мечти в действие!